در این مقاله به معرفی پنج سهم برای افق زمانی میانمدت میپردازیم. این پنج سهم از دید بنیادی و تکنیکال بررسی شدهاند.
تحلیلگران بورس عقیده دارند که شرکت خوب و بد در بازار سرمایه وجود ندارد، بلکه قیمت خوب و بد برای یک شرکت وجود دارد. گاهی اوقات شرکتها بهدلایلی مانند بنیاد مناسب، ارزشمند ارزیابی میشوند. در مقابل، برخی مواقع شرکتهای بازار سرمایه بهخاطر عواملی همچون سفتهبازی، دچار حباب قیمت میشوند. بر همین اساس همواره تحلیگران سعی میکنند تا با تحلیل شرکتهای بازار سرمایه، ارزشمندترین آنها را پیدا کرده و در قیمت مناسب آنها را شکار کنند. در مقاله پیشرو، سعی شده است تا پنج سهم ارزشمند را برای بازه میانمدت معرفی و دلایل جذابیت آنها را بیان کنیم.
معرفی شرکت: شرکت پلیمر آریا ساسول در اسفندماه 1381 تأسیس شد. این شرکت یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده اتیلن و پلیاتیلن در ایران محسوب میشود. آریا ساسول بیش از 70درصد از محصولات خود را صادر میکند. خوراک آن نیز اتان بوده که در داخل کشور تأمین میشود. محصولات تولیدی آریا ساسول شامل اتیلن، پلیاتیلن سبک، سنگین و سیتریپلاس است.
وضعیت بنیادی: سود تحلیلی شرکت در سال آینده، 3000هزار تومان برآورد میشود. بنابراین با فرض قیمت 18هزارتومانی سهم، آریا با نسبت قیمت به درآمد (P/E) معادل 6/2 معامله میشود که نشان از ارزندگی شرکت در این قیمتها دارد.
تکنیکال: در نمودار آریا الگوی مثلث متقارن (Symmetrical Triangle) خودنمایی میکند. هدف الگو، قیمت 24800 تومان است که در صورت عبور از آن، قیمت 32500 تومان که همپوشانی دو فیبوناچی است، در دسترس است.
با توجه به شکست خط روند نزولی اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI) و همچنین عبور از خط فوقانی مثلث، میتوان پس از شکست معتبر مقاومت 19400تومانی، یک پله خریداری کرد. همچنین پله بعدی خرید را میتوان بعد از شکست معتبر قیمت تاریخی 20400 تومان با حد سود اولیه 24800 تومان قرار داد. حد ضرر این تحلیل، شکست خط تحتانی الگوی مثلث و تثبیت زیر آن است.
معرفی شرکت: این شرکت در سال 1370 با نام شرکت سرمایهگذاری بانک صادرات و با مالکیت بانک صادرات تأسیس شد. در ادامه، مالکیت شرکت از بانک صادرات به سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح منتقل شد. شرکت سرمایهگذاری غدیر، یک هلدینگ چند رشتهای است. بخش عمدهای از پرتفوی سرمایهگذاری شرکت از صنایع زیر تشکیل شده است:
بیش از 67درصد پرتفوی سرمایهگذاری وغدیر را شرکتهای بورسی و 33درصد مابقی را شرکتهای خارج از بورس تشکیل میدهند.
وضعیت بنیادی: با بررسی سرمایهگذاریهای این شرکت میتوان متوجه شد که خالص ارزش داراییهای (NAV) وغدیر اکنون 2250 تومان است. بنابراین نسبت قیمت به خالص داراییهایی (P/NAV) این سهم، با در نظر گرفتن قیمت 1212تومانی آن بر روی تابلو، در محدوده 54درصد است. بر این اساس حاشیه امنی برای سرمایهگذاری فراهم میکند.
از جمله نکات مثبت این شرکت را میتوان عرضه اولیه یازده شرکت از زیرمجموعههای آن در آینده دانست. به همین خاطر وغدیر میتواند سود غیرعملیاتی قابل توجهی از محل فروش این شرکتها شناسایی کند.
تکنیکال: با بررسی نمودار این سهم، متوجه خط روند نزولی سهم میشویم. پس از شکست خط روند نزولی، یک پله خرید پیشنهاد میشود. پله دوم نیز بهتر است پس از شکست معتبر مقاومت استاتیک 1500تومانی انجام شود. حد سود این تحلیل را میتوان 1875 تومان در نظر گرفت. حد زیان این تحلیل، تثبیت قیمت زیر حمایت 1200تومانی معرفی میشود.
معرفی شرکت: شرکت فولاد هرمزگان جنوب در سال 1390 در اداره ثبت شرکتهای بندر عباس ثبت شد. ماده اولیه استراتژیک این شرکت گندله است. محصول تولیدی هرمز، اسلب (تختال) است که ظرفیت اسمی آن به1/5میلیون تن در سال میرسد. عمده محصول تولید شده نیز به شرکت فولاد مبارکه اصفهان جهت تولید ورق فروخته میشود. لازم به ذکر است که بیش از 40درصد محصول شرکت صادر میشود.
وضعیت بنیادی: سود کارشناسی برای هر سهم در سال 1400، 250 تومان پیشبینی میشود. نسبت قیمت به درآمد (P/E) آن با فرض قیمت 1600 تومانی تابلو، 6/4 است که برای سرمایهگذاری نسبت مناسبی ارزیابی میشود.
وضعیت تکنیکال: نکته جالب نموداری این سهم رسیدن به سقف تاریخی است. در صورت واکنش قیمت به سطح حمایتی 1480 یا 1370 تومان و همزمان شکست خط روند نزولی اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI)، یک پله خرید پیشنهاد میشود. در صورت شکست معتبر سطح مقاومت در 1650 تومان، میتوان یک پله دیگر خریداری کرد. حد سود این تحلیل میتواند رسیدن قیمت به محدوده همپوشانی دو فیبوناچی در 2650 تومان قرار گیرد. حد ضرر نیز میتواند شکست معتبر حمایت 1480تومانی و تثبیت قیمت زیر آن باشد.
معرفی شرکت: شرکت دارویی رازک در سال 1343 با نام شرکت سهامی لابراتوارهای فایزر تأسیس شد. در سال 1360 نام آن به شرکت لابراتوارهای رازک تغییر یافت. عمده ماده اولیه شرکت از داخل کشور تهیه شده و محصولات آن در دو گروه زیر تولید میشود:
وضعیت بنیادی: سود کارشناسی هر سهم برای سال 1400، 800 تومان پیشبینی میشود. بنابراین با فرض قیمت 5000تومانی تابلوی سهم، نسبت قیمت به درآمد (P/E) آن 6/2 است. این نسبت، در مقایسه با سایر سهمهای صنعت دارو، نسبت مناسبی ارزیابی میشود.
وضعیت تکنیکال: باتوجه به تشکیل الگوی پوشای نزولی و همچنین شکست سطح مقاومتی، میتوان اصلاح قیمت را انتظار داشت. پس از شکست معتبر این محدوده مقاومتی و کراس اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI) با سطح 70درصد، یک پله خرید پیشنهاد میشود. در ادامه با شکست معتبر سقف تاریخی قیمت در محدوده 5850 تومان، بهتر است پله بعدی خریداری شود. حد ضرر این تحلیل شکست سطح حمایتی 4800تومانی و تثبیت قیمت زیر این سطح است. حد سود نیز قیمت 9300 تومان است.
معرفی شرکت: شرکت پتروشیمی خراسان در تیرماه 1374 تأسیس شد و دو سال بعد به بهرهبرداری رسید. این شرکت با تولید سه محصول آمونیاک و اوره و کریستال ملامین بخشی از نیاز کشاورزی و صنایع داخلی و خارجی کشور را تأمین میکند. خوراک این مجتمع پتروشیمی گاز طبیعی است و بیش از 60درصد محصولات آن صادر میشوند.
وضعیت بنیادی: سود پیشبینیشده هر سهم برای سال 1400 بیش از 1000 تومان برآورد میشود. بنابراین با قیمت 7500تومانی سهم بر روی تابلو، این سهم با نسبت قیمت به درآمد (P/E) معادل 7/5 معامله میشود. این نسبت نشاندهنده ارزش بالای خراسان است.
وضعیت تکنیکال: با توجه به قرار گرفتن قیمت در محدوده خط روند نزولی، اصلاح قیمتی تا محدوده حمایت ۶۴۰۰ الی ۶۶۰۰ تومان دور از انتظار نیست. توصیه میشود که پله اول خرید پس از شکست معتبر مقاومت 7950تومانی و پله دوم نیز پس از شکست معتبر محدوده مقاومت 9800 الی 1000 تومان صورت گیرد. حد سود این تحلیل 11950 تومان است. حد ضرر نیز شکست ناحیه حمایتی 6400 الی 6600 تومان و تثبیت قیمت زیر آن است.
در این مقاله سعی شد تا با دیدگاهی سختگیرانه، پنج سهم ارزشمند بازار را برای بازه میانمدت انتخاب کنیم. برخی از این سهمها بهدلیل رشد نرخهای جهانی و برخی دیگر نیز بهخاطر پتانسیل حذف ارز 4200تومانی معرفی شدهاند. توجه فرمایید که سهام معرفی شده در این مقاله، بهمنزلۀ سیگنال خرید نیست و سرمایهگذاران باید در نهایت بر اساس تحلیل و استراتژی شخصی خود، اقدام به خرید کنند.
تحلیلگران بورس عقیده دارند که شرکت خوب و بد در بازار سرمایه وجود ندارد، بلکه قیمت خوب و بد برای یک شرکت وجود دارد. گاهی اوقات شرکتها بهدلایلی مانند...
تحلیلگران بورس عقیده دارند که شرکت خوب و بد در بازار سرمایه وجود ندارد، بلکه قیمت خوب و بد برای یک شرکت وجود دارد. گاهی اوقات شرکتها بهدلایلی مانند...
تحلیلگران بورس عقیده دارند که شرکت خوب و بد در بازار سرمایه وجود ندارد، بلکه قیمت خوب و بد برای یک شرکت وجود دارد. گاهی اوقات شرکتها بهدلایلی مانند...
نظرات