ارزش معاملات بهمنماه نشاندهنده مشارکت سهامداران حقیقی در دو سمت خرید و فروش و همچنین ورود نقدینگی بی سابقهی حقوقی ها باعث رکوردشکنی شاخص بوده است.
بهمنماه برای بورس تهران، ماه رکوردشکنیها بود. در این ماه با رشد ۱۷ درصدی شاخص سهام، بهترین عملکرد ماهانه در سال ۹۸ به ثبت رسید.
در این شرایط میانگین روزانه معاملات سهام در تابلوهای بورس نیز از ۳۷۰۰ میلیارد تومان فراتر رفته است و در عین حال معاملهگران حقیقی رکورد تاریخی بیشترین خالص خرید ماهانه در این بازار را شکستند.
موضوعی که این روزها در صدر توجه فعالان بازار سهام قرار گرفته است، پیوستن خیل عظیمی از کدهای جدید و به تبع آن افزایش ارزش معاملات سهام است.(برای مطالعهی بیشتر در رابطه با کدهای جدید بورس و اتفاقات در این زمینه مقالهی کد بورسی را مطالعه کنید.) نگاهی به خالص خرید معاملهگران خرد در بهمنماه و ثبت رکوردی جدید از این منظر، خود گواهی بر این مدعاست.
این در حالیست که مشارکت حقوقیها در خرید سهام نسبت به دیماه با کاهش بیش از ۲۶ درصدی مواجه شد. در ماههای گذشته شرکتهای کوچک بازار سرمایه رشد زیادی را تجربه کردند که سبب جذب نقدینگی زیادی به این شرکتها شده بود.(برای مطالعهی بیشتر در زمینهی رشد شرکتها و صنایع بورسی مقالهی رشد صنایع بورس را مطالعه کنید.) در این بین شرکتهای بزرگ رشد کمتری داشتند و از دیگر شرکتها جا مانده بودند. این الگو در بهمنماه دستخوش تغییراتی شد و تناسب رشد قیمت با توزیع نقدینگی به نفع بزرگان بازار چرخید. این موضوع سبب شد تا شرکتهای بزرگ در این مدت مورد توجه سهامداران قرار بگیرند و افزایش قیمت پیدا کنند. برای درک بهتر این موضوع بهتر است نگاهی به روند معاملاتی شرکتهایی بیاندازیم که بیشترین میانگین ارزش معاملات را در بهمنماه داشتهاند.
شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان (ذوب) با میانگین ۹۶۹۰۴ میلیون تومان در بهمنماه، بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داده است. در بهمنماه، نماد معاملاتی ذوب با افزایش حجم معاملات و افزایش تقاضا رو به رو بود و رشد ۳۰ درصدی را تجربه کرده است. ارزش بالای معاملات و افزایش قیمت سهم نشاندهندهی توجه سهامداران به این سهم است به صورتی که میتوان گفت حجم زیادی از نقدینگی در ماه گذشته وارد سهم شده است.(ذوب یکی از سهام برتر و ارزان پیشبینی شده توسط تیم فیندو بوده برای مطالعه بیشتر مقالهی ارزان ترین سهام را مطالعه کنید.)
شرکت خودروسازی سایپا (خساپا) با میانگین ۹۰۵۲۱ میلیون تومان در بهمنماه، ارزش معاملات خوبی را به خود اختصاص داده است. گروه خودروییها از اواسط دیماه با لیدری خودرو و خساپا وارد روند صعودی قدرتمندی شدند و معاملات خوبی را پشت سر گذاشتند. این روند صعودی تا اواسط بهمن ادامه داشت اما پس از آن گروه خودروییها اصلاح قیمتی را تجربه کردند. با این حال خساپا در بهمنماه رشد ۱۲ درصدی را تجربه کرد که این رشد به دلیل افزایش تقاضا در نیمه اول بهمنماه بوده است.
بانک ملت (وبملت) با میانگین ۷۸۳۶۹ میلیون تومان در بهمنماه، ارزش معاملات پایینتری را نسبت به دو شرکت دیگر دارد. بانک ملت در اواسط دی رشد قیمت خوبی را تجربه کرده است که تاکنون نیز ادامه داشته است. این نماد در اوایل بهمنماه ارزش معاملات خوبی را ثبت کرده است که این موضوع در کنار افزایش تقاضا سبب شده است تا سهم در نیمه اول بهمن، رشد خوبی را تجربه کند. در اواخر بهمن سهم با کاهش حجم و ارزش معاملات مواجه شد که سبب شد که نماد تا حدودی به تعادل برسد. با این حال سهم در این مدت رشد ۱۱ درصدی را تجربه کرده است.
بانک تجارت (وتجارت) با میانگین ۷۶۳۶۳ میلیون تومان در بهمنماه، ارزش معاملات خوبی را ثبت کرده است. وتجارت در این مدت با افزایش حجم و ارزش معاملات روبرو شد و با بازدهی ۲۳ درصدی، معاملات خوبی را سپری کرد. افزایش حجم و ارزش معاملات در اواخر بهمنماه نیز برای وتجارت تداوم داشته است که میتواند سبب حفظ روند صعودی سهم شود. (وتجارت یکی از سهام ارزان و قابل توجه بازار بوده و توسط تیم فیندو بررسی شده است برای مطالعه بیشتر مقالهی ارزان ترین سهام را مطالعه کنید.)
شرکت خودروسازی ایران خودرو (خودرو) با میانگین ۷۱۶۶۸ میلیون تومان در بهمنماه، در بین شرکتهای با بالاترین ارزش معاملات قرار گرفته است. خودرو در اوایل بهمن روند معاملاتی خوبی را سپری کرد اما در ادامه با کاهش قیمت مواجه شد. خودرو در بهمن ماه رشد ۷ درصدی را تجربه کرده است.
در بازهی زمانی یک ماهه شاخص کل به سبب تقویت تقاضا در شرکتهای بزرگ، سرعت بالاتری پیدا کرد و رشد شاخص هموزن با چرخش نسبی جریان نقدینگی از گروههای کوچک به بزرگ محدودتر شد. در واقع توجه خاص به شرکتهای بزرگ از مختصات معاملات بورسی طی روزهای معاملاتی بهمن ماه بوده است. اتفاقی که در ماههای گذشته کمتر شاهد آن بودیم. همین موضوع را میتوان در نحوه توزیع پولها بین صنایع مختلف هم دید.(برای اطلاع دقیق از روند ورود و خروج پول حقیقی در هرروز معاملات صنایع مختلف میتوانید شاخص فیندو را مطالعه کنید.)
جابهجایی سریع پول بین گروههای مختلف باعث میشد تا ترکیب نقدینگی وضعیت نامتوازنی به خود بگیرد. برای مثال در این مدت در مواردی گروه بانکی عنوان بیشترین ارزش معاملات را در اختیار میگرفت یا اینکه گروه خودرو با اختلاف از سایر صنایع به محل جولان پولها تبدیل میشد و ارزش معاملاتی به مراتب بالاتر را به نام خود ثبت میکرد. این وضعیت در اواخر بهمن اندکی تغییر کرد که تاثیر آن را بر شرکتهای این گروهها در این روزها میبینیم.
بهمنماه برای بورس تهران، ماه رکوردشکنیها بود. در این ماه با رشد ۱۷ درصدی شاخص سهام، بهترین عملکرد ماهانه در سال ۹۸ به ثبت رسید....
بهمنماه برای بورس تهران، ماه رکوردشکنیها بود. در این ماه با رشد ۱۷ درصدی شاخص سهام، بهترین عملکرد ماهانه در سال ۹۸ به ثبت رسید....
بهمنماه برای بورس تهران، ماه رکوردشکنیها بود. در این ماه با رشد ۱۷ درصدی شاخص سهام، بهترین عملکرد ماهانه در سال ۹۸ به ثبت رسید....
نظرات