شیوع ویروس کرونا منجر به نوسانات بسیاری در بازار کامودیتیها شده است؛ در این مقاله به بررسی وضعیت بازار کامودیتیها در ماه آوریل میپردازیم.
بازار کامودیتیها از ابتدای سال ۲۰۲۰، دوران پر از آشفتگی را سپری میکنند. از ابتدای سال جدید با شیوع ویروس کرونا در چین، قیمت کامودیتیها طی روندی نزولی کاهش یافت. به طوری که بسیاری از آنها به قیمتهای بسیار پایینی رسیدند. حتی طلا، نقره و پلاتین که به عنوان کالاهای امن شناخته میشوند، با نوسانات منفی روبرو شدند. در واقع در دو ماه گذشته وضعیت کامودیتیها مناسب نبود. در ماه مارس ریزش شدید قیمت نفت، سبب شد تا کاهش قیمت کامودیتیها ادامه داشته باشد. در ادامه با کنترل شیوع این ویروس در چین تا حدودی وضعیت کامودیتیها بهبود یافت؛ اما شیوع ویروس کرونا در کشورهای اروپایی و آمریکا، باعث شد تا دوباره وضعیت بازار کامودیتیها نابسامان شود. (برای مطالعه بیشتر درباره تاثیر ویروس کرونا بر کامودیتیها میتوانید به مقاله تاثیر ویروس کرونا بر بازارهای مالی و سرمایهگذاری مراجعه کنید.)
اگر در ماه مارس، ریزش قیمت نفت اتفاق نمیافتاد، بازار کامودیتیها تا حدودی متعادل میشد. این تعادل کمک میکرد تا از نوسانات منفی این بازار کاسته شود؛ اما با توجه به ریزش شدید قیمت نفت، اکثر کامودیتیها در ماه مارس کاهش قیمت را تجربه کردند. (برای خواندن تحلیلی درباره کامودیتیها در مارس میتوانید به مقاله تحلیل نفت و کامودیتیها در ماه مارس مراجعه کنید.)
در ماه آوریل همانند دو ماه گذشته، قیمت کامودیتیها متأثر از شیوع ویروس کرونا بود. با آن که روند بیماری در بسیاری از کشورها کاهشی شده است، اما بسیاری از فعالیتهای اقتصادی همچنان در تعطیلی به سر میبرند. البته اگر روند شیوع این ویروس کاهشی باشد، بسیاری از کشورها قصد دارند که فعالیتهای اقتصادی خود را از سر بگیرند.
از اوایل ماه آوریل، بسیاری از کامودیتیها با افزایش تقاضای نسبی مواجه شدند. در واقع در اکثر کامودیتیها شاهد متعادل شدن قیمتها بودیم. در معاملات آتی نفت تگزاس آمریکا شاهد یک اتفاق تاریخی و غیرقابل باور بودیم. به طوری که قیمت نفت در این معاملات به زیر صفر آمد. این اتفاق ناشی از ریزش قیمت نفت در ماه مارس بود. در واقع بسیاری از تحلیلگران معتقدند که نمیتوان قیمت کامودیتیها را برای کوتاهمدت پیشبینی کرد؛ زیرا بسیاری از آنها با اصلاح قیمتی زیادی روبرو شدهاند و برای بازگشت به روند صعودی به زمان بیشتری نیاز دارند. در ماه آوریل شاهد برخی نقاط مثبت معاملاتی در مقایسه با سه ماهه اول سال بودیم. در حالی که با کاهش قیمت نفت خام، عملکرد کلی کامودیتیها چندان جالب نبود، اما افزایش قیمت پایه فلزات گرانبها، معاملات کامودیتیها را بهبود بخشید. در ادامه بهترین و بدترین کامودیتیها در ماه آوریل را بررسی میکنیم.
در ماه آوریل فلزات گرانبها بیشترین توجه را به خود جلب کردند. به طوری که معاملات این دسته از کامودیتیها نسبت به ماههای قبل بسیار بهتر دنبال شد و تقاضا برای آنها بالا بود.
تلاش برای به حداقل رساندن شیوع ویروس کرونا و ایجاد محدودیتها و قرنطینه در بسیاری از کشورها سبب شد تا اقتصادهای جهانی، با مشکل روبرو شوند. در این مدت تقاضا برای نفت کاهش یافت و در صنعت کشاورزی، عرضه و تقاضا متناسب نبود؛ اما طلا به عنوان یک پشتیبان مورد توجه قرار گرفت و نسبت به ماههای قبل معاملات بهتری را تجربه کرد. به طوری که در ماه آوریل، حدود ۵.۷۱ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد. معاملات این ماه طلا و به طور کلی فلزات گرانبها، نشاندهنده آن است که سرمایهگذاران، بیماری کرونا را به عنوان یک اپیدمی پذیرفتهاند و این موضوع را در معاملات خود اعمال کردهاند. در واقع ریسک را در معاملات خود شناسایی کردهاند. از این رو به سمت فلزات گرانبها خصوصاً طلا رو آوردهاند.
نقره بعد از طلا با افزایش حدود ۱.۳۴ درصدی، بهترین معاملات را در بین کامودیتیها در ماه آوریل داشت. معاملات این کامودیتی همانند طلا در ماه آوریل، نسبت به ماههای گذشته بسیار بهتر بود. نقره به عنوان یک فلز گرانبها، میتواند یک سرمایهگذاری امن برای سرمایهگذاران باشد. انتظار داریم در ماه آینده نیز این فلز گرانبها مورد توجه سرمایهگذاران قرار بگیرد.
در ماه آوریل همانند ماه گذشته، گروه انرژی همچنان بیشترین عرضه را داشتند و شاهد کاهش قیمت در این دسته از کامودیتیها بودیم. بیشترین تأثیر منفی در این گروه را نفت خام داشته است.
نفت همچنان متأثر از کاهش قیمت ماه مارس، معاملات خوبی را در ماه آوریل سپری نکرد. به طوری که تقاضای خاصی برای این کامودیتی وجود نداشت. عرضههای زیاد نفت در کنار عدم تقاضا، سبب شد تا این کامودیتی در این ماه حدود ۳۰ درصد کاهش قیمت را تجربه کند. البته توافقاتی بین اعضای اوپک صورت گرفته است که میتواند عرضههای نفت را کاهش دهد. این موضوع سبب میشود تا معاملات نفت، آرامش بیشتری داشته باشد.
معاملات این کامودیتی همانند نفت خام چندان مناسب نبود. به طوری که این کامودیتی در مدت یک ماه گذشته حدود ۹ درصد کاهش قیمت را تجربه کرده است. انتظار میرود در ماههای آینده، معاملات این کامودیتی بهتر شود.
بسیار معقول است که انتظار داشته باشیم، کامودیتیها بخشی از کاهش قیمت خود را در ماههای آینده جبران کنند. هر دو سیاست بیسابقه بانک جهانی و بستههای محرک مالی دولتها، ممکن است برای تحریک رشد اقتصادی و همچنین بهبود قیمت کامودیتیها، کارایی داشته باشند. البته باید توجه داشت که این محرکهای اقتصادی به سرعت عمل نخواهند کرد. در واقع نتایج این محرکهای اقتصادی بعد از چندین ماه قابل مشاهده خواهد بود. با کاهش شیوع ویروس کرونا و پیگیری فعالیتهای اقتصادی، میتوان انتظار داشت تقاضا برای کامودیتیها بهتر شود و از طرفی عرضهها کنترل شوند. در پایان باید توجه داشت که این بهبود معاملاتی زمان زیادی احتیاج دارد و ممکن نیست که این اتفاق در طول یک ماه رخ دهد.
ویروس کرونا و کامودیتیها بازار کامودیتیها از ابتدای سال ۲۰۲۰، دوران پر از آشفتگی را سپری میکنند. از...
ویروس کرونا و کامودیتیها بازار کامودیتیها از ابتدای سال ۲۰۲۰، دوران پر از آشفتگی را سپری میکنند. از...
ویروس کرونا و کامودیتیها بازار کامودیتیها از ابتدای سال ۲۰۲۰، دوران پر از آشفتگی را سپری میکنند. از...
نظرات