در این مقاله به بررسی تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و وضعیت تابلوی سهم چکاوه در تاریخ پنجم آذر ماه 1399 میپردازیم.
شرکت صنایع کاغذسازی کاوه (سهامیعام) در سال 1367 با نام صنایع کاغذسازی وداد و به صورت سهامیخاص در تهران تأسیس و در سال 1369 نام شرکت به عنوان فعلی اصلاح گردید. در سال 1373 شرکت به بهرهبرداری رسید و طبق مصوبه مجمع عمومی فوق العاده در سال 1375 به سهامیعام تبدیل شد.
شرکت صنایع کاغذسازی کاوه با نماد چکاوه در سال 1380 برای اولین بار در بازار دوم بورس، در گروه محصولات کاغذی و با قیمت 7,500 ریال مورد معامله قرار گرفت.
دفتر مرکزی شرکت در استان تهران، شهر تهران، میدان هفت تیر و محل فعالیت اصلی شرکت در ساوه، شهر صنعتی کاوه، واقع شده است.
فعالیت اساسی شرکت تولید کاغذ و مقوا و سایر تولیدات و فرآوردههای جانبی است. محصولات تولیدی شرکت شامل کاغذ قهوهای، کاغذ فلوتینگ و کاغذ تست لاینر است.
مواد اولیه مصرفی ضایعات بازیافتی کاغذی، کارتن (آخال) قهوهای، نشاسته و رنگ، است.
در تولید کاغذ قهوهاي، امکان افزایش سرعت ماشین وجود داشته و پارگیها کاهش مییابد و در نتیجه مقدار تولید افزایش خواهد داشت، اما تولید کاغذهاي فلوتینگ و تست لاینر که ارزش افزوده بیشتر و در نتیجه حاشیه سود بالاتري نسبت به کاغذ قهوهاي دارند، زمانبر بوده و به دقت بیشتري در تولید نیاز دارند، به همین دلیل کاغذهای فلوتینگ و تست لاینر تولید پایینتری دارند.
یکی از اجزاي مهم قیمت تمام شده در کاغذ را درصد ضایعات (یا ضریب تبدیل) تشکیل میدهد.
در 8 ماهه ابتدایی سال 1399 تولیدات شرکت نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 9 درصدی داشته که اصلیترین علت آن جایگزینی محصولات جدید با ارزش افزوده بالاتر اما با تناژ کمتر بوده است.
تمامی تولیدات شرکت در 8 ماهه اول سال 1399 به انضمام 500 تن موجودی آخر دوره قبل به فروش رفته و کل فروش مقداری شرکت نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 درصد افزایش یافته است.
شرکت در 8 ماهه ابتدایی سال موفق به فروش 116 میلیارد تومانی شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 69 درصدی داشته است.
از جمله عوامل رشد درآمد عملیاتی شرکت میتوان به افزایش نرخ فروش و تولید محصولات با گراماژ پایینتر و ارزش افزوده بالاتر، اشاره نمود.
افزایش فروش محصولات با ارزش افزوده بالاتر منجر به بهینهسازی عملکرد شرکت در فصل بهار و تابستان 1399 شده است.
شرکت در شش ماهه ابتدایی سال 1399 به میزان 127 ریال سود شناسایی کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 111 درصدی داشته است.
شرکت از سال 1395 تا 1397 زیانده بوده اما نکته مثبت صعودی بودن روند حاشیه سود آن است. شرکت با استفاده از بهرهگیری بهتر از ظرفیتهای تولیدی خود نه تنها زیان را در این سالها کاهش داده بلکه توانسته است در سالهای 1398 و 1399 به سودآوری دست یابد.
بازدهی سهم شرکت صنایع کاغذسازی کاوه در سه ماهه اخیر از بازدهی شاخص کل بهتر بوده است. ولی نسبت به شاخص هموزن و شرکتهای هم گروه بازدهی ضعیفتری داشته است.
سرمایه شرکت در بدو تأسیس مبلغ 50 میلیون ریال بوده است.
آخرین افزایش سرمایه شرکت صنایع کاغذسازی کاوه در 1396 از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران به میزان 150 درصد بوده است. و در طی این فرآیند سرمایه شرکت از 100 میلیارد ریال به 250 میلیارد ریال تغییر یافته است.
شرکت گروه صنعت سلولزی تأمین گستر نوین (سهامی خاص)، تنها سهامدار عمده این شرکت است.
علیرغم منفی بودن اختلاف سرانه در 5 روز معاملاتی اخیر و برتری فروشندگان به خریداران، در دو روز گذشته شاهد تغییر روند آن از منفی به صفر بودیم. این موضوع نشان دهنده کاهش قدرت فروشندگان و افزایش قدرت خریداران است.
برای کسب آگاهی بیشتر از وضعیت تکنیکال سهام میتوانید دوره آموزش تحلیل تکنیکال کلاسیک را مشاهده کنید.
برای بررسی بهتر وضعیت تابلو سهام بازار، میتوانید دوره آموزش تابلوخوانی و روانشناسی بازار را مشاهده نمایید.
نظرات