شاخص فیندو شاخصی است که بدون توجه به مثبت یا منفی بودن بازار با رصد دقیق معاملات حقیقیها در بازار سرمایه نقدینگی هوشمند را رصد کرده و به سرمایهگذاران کمک خواهد کرد تا صنایعی که سهام آنها مورد توجه حقیقیهای هوشمند است را شناسایی کنند.
بازار سرمایه در این هفته، هفتهای متعادل را سپری کرد؛ هفتهای که اکثر سهام به دور از هیجان و دور از تشکیل صفهای فروش و یا خرید معامله میشدند. این موضوع این احتمال را بهوجود آورده است که بازار در حال کفسازی و تثبیت آن است. این کفسازی زمانی تایید میشود که در کنار تعادل بازار، افزایش ارزش معاملات را نیز شاهد باشیم.
برخلاف هفتههای گذشته که شاهد شروع خوب معاملات در اولین روز هفته بودیم، در این هفته بازار وضعیت متفاوتی در پیش گرفت. نکته مهم در اولین روز هفته روند متفاوت شاخص کل و هم وزن بوده است. این موضوع نشان میدهد که معاملات در بازار از شرکتهای بزرگ به شرکتهای کوچک تغییر جهت داده است. توجه به این نکته که در این روز شاهد صف فروش نشدن نمادهای بزرگ بودیم، تاییدکننده این موضوع است که این شرکتها و شاخص کل در حال کفسازی هستند تا در ادامه در صورت مطلوب بودن شرایط، روند صعودی جدیدی شروع شود.
در روز بعد بار دیگر حقوقیهای بازار باعث غافلگیری سهامداران شدند. در یک حرکت همزمان در نیم ساعت انتهایی معاملات روز یکشنبه، شاهد افزایش عرضه در کلیت بازار بودیم. بررسی وضعیت خرید و فروش نشان از این موضوع داشت که این عرضهها توسط اشخاص حقوقی انجام شده است. این موضوع باعث میشود تا اعتماد سرمایهگذاران ،به خصوص سرمایهگذاران خرد، نسبت به بازار از بین رود. حال باید آیا دولت و سازمان بورس برای رفع این مشکل چارهای میاندیشند یا خیر؟
در روز یکشنبه شاهد بازگشاییهای خوب بازار بودیم. در راس این نمادها شرکتهای گروه بانکی قرار داشتند که با توجه به افشا اطلاعات در خصوص تسعیر ارز، متوقف شده بودند. بانک ملت با بازگشایی 11 درصدی که داشت، این انتظار را بهوجود آورد که کلیت بازار بهخصوص شرکتهای این صنعت روند صعودی بگیرند. در ادامه شرکت پالایش نفت تهران با نماد شتران با رشد 27 درصدی بازگشایی شد. نمادهای دیگری از جمله کاما، ساربیل و تایرا نیز مورد توجه بازار قرار گرفتند و بازگشایی خوبی داشتند تا این روز را روز خوب بازگشایی بازار بنامیم.
روز دوشنبه بازار سرمایه شاهد چند باره جدال بین خریداران و فروشندگان بودیم. جدالی که باعث شد تا بازار سرمایه یک روز متعادل دیگری را سپری کند. در صدر توجه عموم سرمایهگذاران معاملاتی بود که در نماد خودرو انجام شد. این نماد بارها صف خرید شد با در ادامه با عرضه صف توسط سرمایهگذاران همراه بود بهطوری که به تنهایی در آن معاملاتی به ارزش 1200 میلیارد تومان انجام شد که رقم قابل توجهی بود.
روز سهشنبه و چهارشنبه شاهد وضعیت متفاوت ایران خودرو بودیم؛ شرکتی که در یک هفته ایر با صف خرید همراه بوده، در روز سهشنبه و چهارشنبه افزایش عرضهها در آن باعث شد تا هفته را با صف فروش خاتمه دهد. در این روز نمادهای پالایشی از جمله شتران و شپنا در صدر توجه سرمایهگذاران قرار گرفتند تا این احتمال را بهوجود آوریم که لیدری بازار از شرکتهایی خودرویی به شرکتهای پالایشی تغییر کرده باشد. حال باید دید در هفته آتی آیا وضعیت خوب پالاشیها باعث بهبود وضعیت بازار خواهد شد و یا وضعیت نامناسب بازار باعث افزیش عرضه در سهام پالایشی و منفی شدن آنها خواهد شد؟
نتیجه معاملات این هفته به ترتیب رشد 1.3 و 1.1 درصدی شاخص کل و هم وزن بوده است.
در هفتهای که بازار سرمایه وضعیت متعادلی را سپری کرد، شاخص فیندو هفته خود را سرخپوشی کامل خاتمه داد. در ادامه به بررسی این شاخص و ارزش معاملات حقیقی خواهیم پرداخت.
ارزش معاملات حقیقی در این هفته برابر 44136 میلیارد تومان بوده است. این متغیر نسبت به هفته گذشته تغییر محسوسی نداشته است. این موضوع نشان میدهد که بازار و سرمایهگذاران به این باور رسیدهاند که این محدوده برای کف بازار منطقی است.
بارها در تشریح گزارش شاخص فیندو اشاره کردیم که دنبال کردن روند ارزش معاملات حقیقی در کل بازار، میتواند سرنخ خوبی به ما در جهت شناسایی روند بازار دهد. به عنوان مثال در گزارشهایی که در ماه تیر و مرداد منتشر کردیم، شاهد روند نزولی در ارزش ارزش معاملات بودیم. این موضوع یکی از نشانههایی بود که باعث شد بازار مرداد و شهریور ماه وضعیت مناسبی نداشته باشد. این متغیر در این هفته نیز نشانههای جالبی را در خصوص روند بازار اعلام میکرد؛ در بعضی از روزهای هفته، با توجه به صفهایی که در اکثر نمادها شاهد بودیم، ارزش معاملات کاهش قابل توجهی را ثبت میکرد اما در مقاطعی و در یک لحظه، افزایش ارزش معاملات به ما افزایش عرضه یا تقاضا را در بازار نشان میداد. به عنوان مثال معاملات روز دوشنبه که بازار نوسانات بالایی را تجربه کرد، افزایش ارزش معاملات به خوبی قابل مشاهده است.
بیشترین ارزش معاملات در این هفته در روز دوشنبه با ارزش 14117 میلیارد تومان انجام شده است. بیشترین ارزش معامله را در طول هفته صنعت بانکها و موسسات اعتباری، محصولات شیمیایی و فلزات اساسی به خود اختصاص دادهاند.
نکته مهم و مثبت معاملات این هفته این است که اگرچه شاخص فیندو در این هفته در تمام روزهای معاملاتی عدد منفی را ثبت کرد و هفته سرخی را گذراند، اما بررسی روند این شاخص و همچنین عدد ثبتی آن نشان میدهد که در تمام جریان معاملاتی این شاخص در محدوده امن خود قرار داشته است.
همانطور که در گزاراشات قبلی نیز بیان کردیم شاخص فیندو، شاخصی است که مستقل از مثبت و منفی بودن بازار است و نشاندهنده ورود و خروج نقدینگی هوشمند در کلیت بازار است. برای توضیح بیشتر میتوان به روند معاملات و شاخص فیندو در طول هفته توجه کرد.
با توجه به این موضوع میانگین وزنی شاخص فیندو در 6 ماه گذشته برابر 6.7- میلیون تومان بوده است، در نتیجه برای بررسی وضعیت شاخص فیندو، این عدد را ملاک قرار خواهیم داد و محدوده 9- تا 4- را به عنوان محدوده امن در نظر گرفت که بیانگر ورود یا خروج نقدینگی هوشمند قوی نبوده و نشانگر هیجانات صعودی یا نزولی بازار است. این موضوع نشان میدهد که شاخص فیندو در این هفته این شاخص وضعیت خوبی را سپری کرده است و در تمام جریان معاملاتی در محدوده امن قرار داشته است.
بیشترین مقدار شاخص فیندو در روز شنبه با عدد 0.7- میلیون تومان و کمترین مقدار آن در روز چهارشنبه برابر 6.6- میلیون تومان بوده است.
پس از آن که در هفته گذشته بازار رکورد شکنی کرد و برآیند هفتگی شاخص فیندو آن مثبت شد، معاملات این هفته از حساسیت بالایی برخوردار بود؛ چرا که اگر این روند ادامهدار میشد میتوانستیم آغاز روند صعودی بازار را متصور باشیم. افزایش عرضه در بازار باعث شد تا شاخص فیندو در انتهای هفته عدد 4.5- میلیون تومان را به عنوان برآیند هفتگی، این شاخص ثبت کند.
نتیجه بررسی صنایعی که بیشترین ورود و خروج نقدینگی هوشمند را داشتند به این صورت زیر میباشد:
بیشترین ورود نقدینگی هوشمند در صنایع زیر رخ داده است:
بیشترین خروج نقدینگی هوشمند را میتوان در صنایع زیر مشاهد کرد:
(ذکر این توضیح لازم است که شرکتهای نوشته شده در پرانتز جلوی هر صنعت صرفاً برای مثال شرکتهای آن صنعت نوشته شدهاند و معنای دیگری ندارد.)
ترینهای هفته
اطلاعات ارائه شده در این محتوا صرفاً جهت شرح اتفاقات بازار در هفته اخیر بوده و نبایست بهعنوان یک ملاک اصلی برای تصمیمگیری هفته آتی مدنظر قرار گیرد بلکه کمک خواهد کرد تا جریان نقدینگی هوشمند در کل بازار تنها بهعنوان یک عامل اثرگذار رصد شده و در تصمیمگیری در کنار سایر عوامل به شما کمک کند.
برای درک بهتر ورود و خروج نقدینگی هوشمند و شناسایی آن به کمک شاخص فیندو، پیشنهاد میگردد دوره آموزشی تابلوخوانی و روانشناسی بازار را تهیه و استفاده کنید.
جابهجایی نقدینگی یا تغییر لیدر؟! بازار سرمایه در این هفته، هفتهای متعادل را سپری کرد؛ هفتهای که اکثر سهام به...
جابهجایی نقدینگی یا تغییر لیدر؟! بازار سرمایه در این هفته، هفتهای متعادل را سپری کرد؛ هفتهای که اکثر سهام به...
جابهجایی نقدینگی یا تغییر لیدر؟! بازار سرمایه در این هفته، هفتهای متعادل را سپری کرد؛ هفتهای که اکثر سهام به...
نظرات