شاخص فیندو شاخصی است که بدون توجه به مثبت یا منفی بودن بازار با رصد دقیق معاملات حقیقیها در بازار سرمایه نقدینگی هوشمند را رصد کرده و به سرمایهگذاران کمک خواهد کرد تا صنایعی که سهام آنها مورد توجه حقیقیهای هوشمند است را شناسایی کنند.
در گزارش هفتگی قبلی شاخص فیندو این سوال را مطرح کردیم که آیا زمان اصلاح بازار به پایان رسیده است و یا اینکه حمایت از بازار در دستور کار قرار گرفته است. در این گزارش به این سوال پاسخ خواهیم داد.
پس از چند هفته که بازار اصلاحات زیادی را تجربه کرد و حمایتها را یکی پس از دیگری گذراند، در این هفته شاهد بازگشت پرقدرت بازار به روند صعودی بودیم. این هفته نیز همانند هفته گذشته، اخبار سرنوشت بازار را تغییر داد و باعث شد که بازار به روند صعودی خود بازگردد.
در این هفته شاهد دومینو افزایش نرخ و تعدیلات در سودآوری شرکتها بودیم. پس از آن که در هفته گذشته، شرکتهای پالایشی تسعیر ارز حاصل از فروش صادراتی خود را در سال 97 اعلام کردند، در این هفته نیز صنایع مختلف افشا اطلاعات کردند و یکی پس از دیگری از افزایش نرخهای خود رونمایی نمودند. در اوایل هفته اعلام شد که خبر حذف ارز 4200 تومانی در صنعت شکر اعلام شد که باعث شد که قیمت شکر با افزایش نرخ همراه شود. همانطور که در گزارشات قبلی نیز بیان کردیم، شاخص فیندو در دو هفته گذشته ورود نقدینگی هوشمند به این صنعت را نشان میدهد. با اعلام این خبر بار دیگر پیشرو بودن و هوشمندی شاخص فیندو تایید شد.
در میانه هفته خبری مبنی بر اختصاص یک میلیارد از صندوق توسعه ملی به صنعت خودروسازی جهت بهبود کیفیت قطعات منتشر شد که باعث شد که صنعت خودروسازی مجبور به افشا اطلاعات شود و بار دیگر نگاه بازار را به خود جلب کند.
در ادامه این افزایش نرخها، صنعت مواد شیمیایی بهخصوص مواد شوینده نیز دست به کار شدند تا شاهد ارسال مجوزهای افزایش نرخ اکثر نمادهای این صنعت بر روی کدال باشیم.
بررسی روند شاخص فیندو و همچنین اخبار منتشره نشان میدهد که افزایش نرخ صنعت زراعت و سیمانی نیز در راه است و در روزهای آتی احتمال انتشار افشا اطلاعات توسط شرکتهای این صنایع وجود دارد.
در پی این اخبار، شاخص کل در این هفته وضعیت خوبی را سپری کرد و به راحتی سقف تاریخی خود را گذراند و در نتیجه توانست به بازدهی 12 درصدی برسد.
در کنار وضعیت خوب شاخص کل و شاخص هم وزن، شاخص فیندو نیز در این هفته وضعیت متعادلی را گذراند و در اکثر روزهای هفته در محدوده امن قرار داشت. در ادامه به بررسی این شاخص و ارزش معاملات خواهیم پراخت.
ارزش معاملات حقیقی در این هفته برابر 58806 میلیارد تومان بوده است. پس از آن که دو هفته ناقص معاملاتی را گذراندیم، در این هفته شاهد انجام کامل معاملات بودیم در نتیجه افزایش ارزش معاملات نسبت به هفته گذشته منطقی است. اما این بررسی به ما روند ارزش معاملات را به خوبی نشان نمیدهد.
برای حل مشکل تعداد روزهای کاری هفته نسبت به هفته گذشته، میانگین ارزش معاملات حقیقی روزهای هفته را بررسی میکنیم. میانگین ارزش معاملات حقیقی در این هفته برابر 11761 میلیارد تومان بوده است ولی این متغیر در هفته گذشته این ارزش برابر 9174 میلیارد تومان بوده است. مقایسه این دو عدد با یکدیگر نشان از افزایش ارزش معاملات در این هفته نسبت به هفته قبل دارد که دلیل اصلی آن برقراری تعادل در معاملات است.
بارها در تشریح گزارش شاخص فیندو اشاره کردیم که دنبال کردن روند ارزش معاملات حقیقی در کل بازار، میتواند سرنخ خوبی به ما در جهت شناسایی روند بازار دهد. به عنوان مثال در گزارشهایی که در اسفند ماه و فروردین در بازار اصلاحی منتشر کردیم، به این موضوع اشاره کردیم که همچنان افزایش ارزش معاملات باعث طی کردن روند صعودی در روزهای آتی میشود. در نتیجه در اردیبهشت ماه شاهد بازاری قدرتمند و گاوی بودیم. این متغیر در این هفته نیز نشانههای جالبی را در خصوص روند بازار اعلام میکرد؛ در بعضی از روزهای هفته، با توجه به صفهایی که در اکثر نمادها شاهد بودیم، ارزش معاملات کاهش قابل توجهی را ثبت میکرد اما در مقاطعی و در یک لحظه، افزایش ارزش معاملات به ما افزایش عرضه یا تقاضا را در بازار نشان میداد. به عنوان مثال در معاملات روز یکشنبه که بازار نوسانات بالایی را تجربه کرد، افزایش ارزش معاملات به خوبی قابل مشاهده است.
بیشترین ارزش معاملات در این هفته در روز دوشنبه با ارزش 15940 میلیارد تومان انجام شده است. بررسی وضعیت معاملاتی صنایع و نمادها نشان میدهد که بیشترین ارزش معامله را در طول هفته صنعت خودرو و فلزات اساسی به خود اختصاص داده اند.
بررسی شاخص فیندو در طول هفته نشاندهنده برقراری آرامش در این شاخص و در نتیجه معاملات فعالان بازار سرمایه است. بهطوری که در اکثر روزهای معاملاتی این شاخص در محدوده 3- تا 1- میلیون تومان قرار داشته است. روند این شاخص نیز در طول هفته ثابت بوده است؛ برای توضیح بیشتر میتوان به روزهای ابتدایی و انتهایی هفته دقت کرد که شاخص فیندو تغییرات خاصی را تجربه نکرده است.
اصلیترین اعلان شاخص فیندو، در روز دوشنبه 19 خرداد بوده است که نتیجه آن معاملات منفی بود که در روز بعد در بازار شاهد بودیم.
همانطور که در تصویر مشخص است، روند صعودی در شاخص فیندو در یک ماه اخیر با توجه به برآیند شاخص فیندو در طول این هفته از بین رفته است. شاخص فیندو در این هفته با ثبت عدد 6.8- میلیون تومان به عنوان برآیند این شاخص در طول هفته به کار خود خاتمه داده است. در کنار مباحث گفته شده توجه به این نکته الزامیست که میانگین وزنی شاخص روزانه فیندو در سه ماه گذشته برای هر روز 4.5- میلیون تومان بوده است که برآیند این شاخص در هفتهای که گذشت کمتر از آن مقدار بوده است.
برای توضیح عدد نهایی شاخص فیندو به این نکته توجه کنید که محدوده 3- تا 3+ نشان از نوسانات رایج جریان نقدینگی هوشمند دارد و نشانی از ورود یا خروج نقدینگی هوشمند قدرتمند از بازار نیست و هرچه این عدد از 3- کمتر شود خروج نقدینگی هوشمند قویتر و هرچه بیشتر از 3+ باشد نشان از ورود نقدینگی هوشمند قوی به بازار دارد.
به این نکته توجه کنید که در روزهایی که اکثر سهام صف خرید را تجربه میکنند، نسبتهای نقدینگی و اختلاف سرانه اعتبار کمتری نسبت به روزهای عادی معاملات پیدا میکند. اما تیم فیندو در تلاش است با تعریف متغیرهای جدید دقت شاخص فیندو را به حداکثر برساند تا در روزهایی مشابه امروز، ابزاری کاراتر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهد.
نتیجه بررسی صنایعی که بیشترین ورود و خروج نقدینگی هوشمند را داشتند به این صورت زیر میباشد:
بیشترین ورود نقدینگی هوشمند در صنایع زیر رخ داده است:
بیشترین خروج نقدینگی هوشمند را میتوان در صنایع زیر مشاهد کرد:
(ذکر این توضیح لازم است که شرکتهای نوشته شده در پرانتز جلوی هر صنعت صرفاً برای مثال شرکتهای آن صنعت نوشته شدهاند و معنای دیگری ندارد.)
اطلاعات ارائه شده در این محتوا صرفاً جهت شرح اتفاقات بازار در هفته اخیر بوده و نبایست بهعنوان یک ملاک اصلی برای تصمیمگیری هفته آتی مدنظر قرار گیرد بلکه کمک خواهد کرد تا جریان نقدینگی هوشمند در کل بازار تنها بهعنوان یک عامل اثرگذار رصد شده و در تصمیمگیری در کنار سایر عوامل به شما کمک کند.
برای درک بهتر ورود و خروج نقدینگی هوشمند و شناسایی آن به کمک شاخص فیندو، پیشنهاد میگردد دوره آموزشی تابلوخوانی و روانشناسی بازار را تهیه و استفاده کنید.
هفتهای پرخبر در گزارش هفتگی قبلی شاخص فیندو این سوال را مطرح کردیم که آیا زمان اصلاح بازار به پایان رسیده است و یا...
هفتهای پرخبر در گزارش هفتگی قبلی شاخص فیندو این سوال را مطرح کردیم که آیا زمان اصلاح بازار به پایان رسیده است و یا...
هفتهای پرخبر در گزارش هفتگی قبلی شاخص فیندو این سوال را مطرح کردیم که آیا زمان اصلاح بازار به پایان رسیده است و یا...
نظرات