شاخص فیندو شاخصی است که بدون توجه به مثبت یا منفی بودن بازار با رصد دقیق معاملات حقیقیها در بازار سرمایه نقدینگی هوشمند را رصد کرده و به سرمایهگذاران کمک خواهد کرد تا صنایعی که سهام آنها مورد توجه حقیقیهای هوشمند است را شناسایی کنند.
پس از آن که شاخص کل در هفته گذشته نتوانست مقاومت 1 و نیم میلیون واحدی را به موفقیت سپری کند، در این هفته شاهد نوساناتی در بازار بودیم؛ بهطوری که رفتار هیجانی همچنان در بازار وجود دارد؛ رفتاری که در بازار سرخ باعث سرخ شدن بیشتر آن و در بازار صعودی باعث رشد بیشتر آن میشود. نمونهای از رفتار هیجانی را میتوان در روز دوشنبه 16 تیر مشاهده کرد که بازار تماما صف خرید بود. صف خریدی که با کوچکترین احساس منفی، تبدیل به بازار خونین و صف فروش میشد. در مابقی روزها، شاهد تعادلی در بازار بودیم. تعادلی که باعث میشد ارزش معاملات به طور قابل توجهی افزایش پیدا کند.
مطابق عادت، در این هفته نیز مشکلاتی در هسته معاملات و همچنین کارگزاریها وجود داشته است. مشکلاتی که در حال حاضر این دیدگاه را به وجود آورده است که بزرگترین ریسکی که بازار سرمایه را تهدید میکند، ریسک هسته معاملات و کارگزاریها میباشد.
در این هفته نیز اخبار مهمی در بازار سرمایه منتشر شد؛ اخباری که برداشتهای مثبت و منفی را به همراه داشته است. در روز سهشنبه، ریاست جمهور درباره بازار سرمایه صحبتهایی را انجام دادند و به این نکته اشاره کردند که هیجانزدگی کاذب نباید بورس را متاثر کند. رشد شاخصهای بورس باید طبق پایههای علمی دقیق و بر اساس منطق بازار سرمایه پیش برود. این صحبتهای به این رفتارهای هیجانی که به آن پرداختیم، اشاره دارد. همچنین خبری در خصوص عرضه مابقی واحدهای خریداری نشده صندوق ETF دارا یکم تا آخر تیر ماه منتشر شد. در این خصوص معاون وزیر اقتصاد فرمودند که تا پایان تیرماه یک بار دیگر صندوق ETF بانکی عرضه می شود. این بار تا سقف 5 میلیون تومان برای افرادی که پیشتر ازاین صندوق خرید نکردهاند امکان خرید وجود دارد. برای خریداران قبلی نیز که 2 میلیون تومان خرید کرده اند، امکان خرید به میزان 3 میلیون تومان وجود داد.
نتیجه معاملات این هفته رشد 8.5 درصدی شاخص کل و رشد 3 درصدی شاخص هم وزن بوده است. این موضوع نشان میدهد که شرکتهای بزرگ بازار سرمایه همچنان پیشتاز بازار هستند و اصلاحات در شرکتهای کوچک بیشتر بوده است.
برخلاف هفته گذشته که شاخص فیندو روند صعودی را سپری کرد و در این هفته این شاخص وضعیت مناسبی را سپری نکرد تا احتیاط در معاملات را بار دیگر یادآوری کند. در ادامه به بررسی این شاخص و ارزش معاملات حقیقی خواهیم پراخت.
ارزش معاملات حقیقی در این هفته برابر 97646 میلیارد تومان بوده است. میانگین ارزش معاملات حقیقی در این هفته برابر 18929 میلیارد تومان بوده است ولی این متغیر در هفته گذشته این ارزش برابر 14825 میلیارد تومان بوده است. مقایسه این دو عدد با یکدیگر نشان از افزایش قابل توجه ارزش معاملات حقیقی در این هفته نسبت به هفته قبل دارد که دلیل اصلی آن برقراری تعادل در معاملات است.
بارها در تشریح گزارش شاخص فیندو اشاره کردیم که دنبال کردن روند ارزش معاملات حقیقی در کل بازار، میتواند سرنخ خوبی به ما در جهت شناسایی روند بازار دهد. به عنوان مثال در گزارشهایی که در اسفند ماه و فروردین بازار اصلاحی منتشر کردیم، به این موضوع اشاره کردیم که همچنان افزایش ارزش معاملات باعث طی کردن روند صعودی در روزهای آتی میشود. در نتیجه در اردیبهشت ماه شاهد بازاری قدرتمند و گاوی بودیم. این متغیر در این هفته نیز نشانههای جالبی را در خصوص روند بازار اعلام میکرد؛ در بعضی از روزهای هفته، با توجه به صفهایی که در اکثر نمادها شاهد بودیم، ارزش معاملات کاهش قابل توجهی را ثبت میکرد اما در مقاطعی و در یک لحظه، افزایش ارزش معاملات به ما افزایش عرضه یا تقاضا را در بازار نشان میداد. به عنوان مثال معاملات روز سهشنبه که بازار نوسانات بالایی را تجربه کرد، افزایش ارزش معاملات به خوبی قابل مشاهده است.
بیشترین ارزش معاملات در این هفته در روز چهارشنبه با ارزش 24734 میلیارد تومان انجام شده است تا رکورد جدیدی را در این روز برای این متغیر بتوانیم متصور باشیم. بررسی وضعیت معاملاتی صنایع و نمادها نشان میدهد که بیشترین ارزش معامله را در طول هفته صنایع بانکها و موسسات اعتباری، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به خود اختصاص داده اند.
این شاخص در این هفته دو روند متفاوت را سپری کرد؛ در نیمه ابتدایی هفته، شاخص فیندو با سپری کردن روند صعودی، باعث شد که کلیت بازار معاملاتی مثبت را سپری کند اما در روز دوشنبه شرایط کامل تغییر کرد تا شاخص فیندو، شروع روند نزولی خود را نشان دهد. این روند نزولی زمانی با اهمیت میشود که افزایش ارزش معاملات حقیقی را به همراه داشته باشد. اگر در روزهای آتی شاهد ادامهدار بودن روند صعودی ارزش معاملات و همچنین ادامهدار بودن روند نزولی در شاخص فیندو باشیم، میتوان به این موضوع اشاره کرد که اصلاح در پیش رو بازار است.
بیشترین مقدار شاخص فیندو در روز دوشنبه با عدد 4.3- میلیون تومان و کمترین مقدار آن برابر 22.4- میلیون تومان بوده است.
همانطور که در تصویر مشخص است، شاخص فیندو در یک ماه اخیر الگوی زیگ زاگی را در پیش گرفته است؛ این شاخص در این هفته با ثبت عدد 14.3- میلیون تومان به عنوان عدد برآیند در طول هفته به کار خود خاتمه داده است تا نسبت به هفته گذشته شاهد کاهش عدد نهایی آن باشیم. این میزان کاهش به اندازهای بوده است که شاخص فیندو از محدوده امن خود خارج شود تا زنگ خطر این شاخص دوباره به صدا در آید. در کنار مباحث گفته شده توجه به این نکته الزامیست که میانگین وزنی شاخص روزانه فیندو در 6 ماه گذشته برای هر روز 5.9- میلیون تومان بوده است که برآیند این شاخص در هفتهای که گذشت کمتر از آن مقدار بوده است.
به این نکته توجه کنید که در روزهایی که اکثر سهام صف خرید را تجربه میکنند، نسبتهای نقدینگی و اختلاف سرانه اعتبار کمتری نسبت به روزهای عادی معاملات پیدا میکند. اما تیم فیندو در تلاش است با تعریف متغیرهای جدید دقت شاخص فیندو را به حداکثر برساند تا در روزهایی مشابه امروز، ابزاری کاراتر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهد.
نتیجه بررسی صنایعی که بیشترین ورود و خروج نقدینگی هوشمند را داشتند به صورت زیر میباشد:
بیشترین ورود نقدینگی هوشمند در صنایع زیر رخ داده است:
بیشترین خروج نقدینگی هوشمند را میتوان در صنایع زیر مشاهد کرد:
(ذکر این توضیح لازم است که شرکتهای نوشته شده در پرانتز جلوی هر صنعت صرفاً برای مثال شرکتهای آن صنعت نوشته شدهاند و معنای دیگری ندارد.)
اطلاعات ارائه شده در این محتوا صرفاً جهت شرح اتفاقات بازار در هفته اخیر بوده و نبایست بهعنوان یک ملاک اصلی برای تصمیمگیری هفته آتی مدنظر قرار گیرد بلکه کمک خواهد کرد تا جریان نقدینگی هوشمند در کل بازار تنها بهعنوان یک عامل اثرگذار رصد شده و در تصمیمگیری در کنار سایر عوامل به شما کمک کند.
برای درک بهتر ورود و خروج نقدینگی هوشمند و شناسایی آن به کمک شاخص فیندو، پیشنهاد میگردد دوره آموزشی تابلوخوانی و روانشناسی بازار را تهیه و استفاده کنید.
افزایش عرضه پس از آن که شاخص کل در هفته گذشته نتوانست مقاومت 1 و نیم میلیون واحدی را به موفقیت سپری کند، در این هفته شاهد نوساناتی در...
افزایش عرضه پس از آن که شاخص کل در هفته گذشته نتوانست مقاومت 1 و نیم میلیون واحدی را به موفقیت سپری کند، در این هفته شاهد نوساناتی در...
افزایش عرضه پس از آن که شاخص کل در هفته گذشته نتوانست مقاومت 1 و نیم میلیون واحدی را به موفقیت سپری کند، در این هفته شاهد نوساناتی در...
نظرات