شاخص فیندو شاخصی است که بدون توجه به مثبت یا منفی بودن بازار با رصد دقیق معاملات حقیقیها در بازار سرمایه نقدینگی هوشمند را رصد کرده و به سرمایهگذاران کمک خواهد کرد تا صنایعی که سهام آنها مورد توجه حقیقیهای هوشمند است را شناسایی کنند.
در این هفته شاهد نوسانات زیادی در معاملات بودیم؛ نوساناتی که به دلیل برخورد شاخص کل به مقاومت 2 میلیون واحدی شکل میگرفت. پس از آن که در هفته گذشته، شاخص کل به مرز 2 میلیون واحد نزدیک شد، این احتمال را در نظر گرفتیم که شاید وضعیت معاملاتی بهتری را در این هفته شاهد باشیم. مطابق انتظار در روز شنبه کلیت بازار وضعیت خوبی را سپری کرد و توانست روز مثبتی را سپری کند تا در این روز شاهد اتفاق تاریخی دیگری در بازار سرمایه باشیم و آن فتح عدد 2 میلیون واحدی شاخص کل بوده است. اما با رسیدن به این عدد بار دیگر شاهد افزایش عرضه در بازار بودیم؛ عرضهای که این سوال را بهوجود آورده بود که آیا هدف از افزایش عرضه، پولبک شاخص کل بوده است و یا بازار اصلاح جدیدی را شروع خواهد کرد. عرضهای که درانتهای معاملات روز یکشنبه بر بازار برتری پیدا کرد باعث شد که معاملات روز دوشنبه تحت تاثیر قرار گیرد و معاملات منفی را در این روز شاهد باشیم. اما در روز سهشنبه حساسیت معاملات بالاتر رفته بود؛ چون اگر در این روز هم شاخص کل به اصلاح خود ادامه میداد کار برای ادامه مسیر سختتر میشد. اما در انتهای این روز، افزایش قدرت خریداران باعث شد که شاخص کل از منفی به مثبت تغییر حالت دهد تا بار دیگر شاهد حملهور شدن این شاخص به سمت 2 میلیون واحد باشیم. روز چهارشنبه تیر خلاص بازار سرمایه بود و شاخص کل از مقاومت 2 میلیون واحدی رد شد تا در این روز با قاطعیت شاخص کل از این مقاومت عبور کند. این موضوع باعث شد که برای روزهای آتی، معاملات بهتری را متصور باشیم.
در این هفته بار دیگر شاهد رشد قیمتی دلار بودیم؛ بهطوری که نرخ صرافی ملی در این هفته اعداد 23 هزار تومان را نیز ثبت کرد. در ابتدای هفته خبرهای مهمی در بازار سرمایه منتشر شد؛ از جمله اینکه سخنگوی دولت بیان کردند که صندوق سوم ETF دولتی که صنعت فلزات و خودرو را شامل میشد، در آذر ماه عرضه خواهد شد. این موضوع باعث شد که حمایت دولت از بازار سرمایه را حداقل تا آن زمان ادامهدار بدانیم. در میانه هفته نیز خبری منتشر شد در خصوص تصویب لایحه دو فوریتی مجلسه در خصوص افزایش سرمایه شرکتها از محل صرف سهام که میتواند برای تامین مالی شرکتها، امر مهمی تلقی شود و باعث دگرگونی در ساختار سرمایه شرکتها شود.
نتیجه معاملات این هفته رشد 6.8 درصدی شاخص کل و رشد 4.8 درصدی شاخص هم وزن بوده است. این موضوع نشان میدهد که در این هفته بار دیگر شرکتهای بزرگ بازار سرمایه، وضعیت بهتری را نسبت به شرکتهای کوچکتر تجربه کردند و با رشد بیشتری همراه بودند.
در کنار نوسانات بالای بازار سرمایه شاخص فیندو نیز نوسانات بالای را تجربه کرد اما برآیند هفتگی نشان از بهبود این شاخص نسبت به هفته گذشته دارد. در ادامه به بررسی این شاخص و ارزش معاملات حقیقی خواهیم پراخت.
ارزش معاملات حقیقی در این هفته برابر 88493 میلیارد تومان بوده است. در هفته گذشته با توجه به مشکلاتی که در هسته معاملات سازمان بورس بهوجود آمده بود ما هفته معاملاتی کاملی را تجربه نکردیم، اما در این هفته شاهد هفته کامل معاملاتی بودیم؛ این موضوع نشان میدهد که مقایسه ارزش معاملات این هفته با هفته گذشته، اطلاعات دقیقی را به ما نشان نمیدهد. برای حل مشکل تعداد روزهای کاری این هفته نسبت به هفته گذشته، میانگین ارزش معاملات حقیقی روزهای هفته را بررسی میکنیم. میانگین ارزش معاملات حقیقی در این هفته برابر 17698 میلیارد تومان بوده است ولی ارزش این متغیر در هفته گذشته برابر 17480 میلیارد تومان بوده است. مقایسه این دو عدد با یکدیگر نشان از افزایش ارزش معاملات در این هفته نسبت به هفته قبل دارد. اصلیترین دلیل افزایش ارزش معاملات، تعادلی است که در بازار وجود داشته است. از طرفی با توجه به بسته شدن سهام بزرگ و پرمعامله در این هفته به دلیل برگزاری مجمع عموم سالیانه، با بازگشایی این سهام در هفته آینده افزایش ارزش معاملات را میتوان محتمل دانست.
بارها در تشریح گزارش شاخص فیندو اشاره کردیم که دنبال کردن روند ارزش معاملات حقیقی در کل بازار، میتواند سرنخ خوبی به ما در جهت شناسایی روند بازار دهد. به عنوان مثال در گزارشهایی که در فروردین ماه و اردیبهشت منتشر کردیم، به این موضوع اشاره کردیم که همچنان افزایش ارزش معاملات باعث طی کردن روند صعودی در روزهای آتی میشود. در نتیجه در خرداد و تیر ماه شاهد بازاری قدرتمند و گاوی بودیم. این متغیر در این هفته نیز نشانههای جالبی را در خصوص روند بازار اعلام میکرد؛ در بعضی از روزهای هفته، با توجه به صفهایی که در اکثر نمادها شاهد بودیم، ارزش معاملات کاهش قابل توجهی را ثبت میکرد اما در مقاطعی و در یک لحظه، افزایش ارزش معاملات به ما افزایش عرضه یا تقاضا را در بازار نشان میداد. به عنوان مثال معاملات روز یکشنبه که بازار نوسانات بالایی را تجربه کرد، افزایش ارزش معاملات به خوبی قابل مشاهده است.
بیشترین ارزش معاملات در این هفته در روز سهشنبه با ارزش 21638 میلیارد تومان انجام شده است. بیشترین ارزش معامله را در طول هفته صنایع فلزات اساسی، بانکها و موسسات اعتباری و محصولات شیمیایی به خود اختصاص داده اند.
این شاخص در این هفته نوسانات زیادی را تجربه کرد؛ نوساناتی که با روند صعودی در این شاخص همراه بود. بهطوری که در ابتدای هفته روند نزولی آن در پیش گرفت اما با توجه به عوامل بنیادی و تکنیکالی که بیان کردیم، قدرت فروشندگان تا میانه هفته در بازار بیشتر بوده است اما در ادامه خریداران قوی عمل کردند تا شاهد روند صعودی در شاخص فیندو از میانه هفته به بعد باشیم.
با توجه به این موضوع میانگین وزنی شاخص فیندو در 6 ماه گذشته برابر 6.5- میلیون تومان بوده است، در نتیجه برای بررسی وضعیت شاخص فیندو، این عدد را ملاک قرار خواهیم داد و محدوده 9- تا 4- را به عنوان محدوده امن در نظر گرفت که بیانگر ورود یا خروج نقدینگی هوشمند قوی نبوده و نشانگر هیجانات صعودی یا نزولی بازار است. این موضوع نشان میدهد که شاخص فیندو در این هفته خارج از محدوده امن خود معامله شده است تا همچنان احتیاط در معاملات را به سهامداران یادآور میشود.
بیشترین مقدار شاخص فیندو در روز چهارشنبه با عدد 3.7- میلیون تومان و کمترین مقدار آن در روز دوشنبه برابر 17.8- میلیون تومان بوده است.
برآیند شاخص فیندو هفتگی در این هفته برابر 8.7- میلیون تومان بوده است. پس از آن که در شاخص فیندو روند باثباتی را در تیر ماه سپری کرد، این احتمال بهوجود آمد که شاید بازار سرمایه وارد رکود شود و با اصلاح زمانی همراه باشد. انتظار میرفت در مرداد ماه بازار سرمایه انرژی قبلی خود را برای ادامه مسیر نداشته باشد. اما در دو هفته اخیر این شاخص با سپری کردن روند صعودی باعث شد تا بار دیگر برای بازار سرمایه شروع روند صعودی جدیدی را متصور باشیم. این روند صعودی زمانی بااهمیت میشود که شاخص کل نیز از مقاومت 2 میلیون واحدی خود عبور کرده است.
به این نکته توجه کنید که در روزهایی که اکثر سهام صف خرید را تجربه میکنند، نسبتهای نقدینگی و اختلاف سرانه اعتبار کمتری نسبت به روزهای عادی معاملات پیدا میکند. اما تیم فیندو در تلاش است با تعریف متغیرهای جدید دقت شاخص فیندو را به حداکثر برساند تا در روزهایی مشابه، ابزاری کاراتر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهد.
نتیجه بررسی صنایعی که بیشترین ورود و خروج نقدینگی هوشمند را داشتند به صورت زیر میباشد:
بیشترین ورود نقدینگی هوشمند در صنایع زیر رخ داده است:
بیشترین خروج نقدینگی هوشمند را میتوان در صنایع زیر مشاهد کرد:
(ذکر این توضیح لازم است که شرکتهای نوشته شده در پرانتز جلوی هر صنعت صرفاً برای مثال شرکتهای آن صنعت نوشته شدهاند و معنای دیگری ندارد.)
اطلاعات ارائه شده در این محتوا صرفاً جهت شرح اتفاقات بازار در هفته اخیر بوده و نبایست بهعنوان یک ملاک اصلی برای تصمیمگیری هفته آتی مدنظر قرار گیرد بلکه کمک خواهد کرد تا جریان نقدینگی هوشمند در کل بازار تنها بهعنوان یک عامل اثرگذار رصد شده و در تصمیمگیری در کنار سایر عوامل به شما کمک کند.
برای درک بهتر ورود و خروج نقدینگی هوشمند و شناسایی آن به کمک شاخص فیندو، پیشنهاد میگردد دوره آموزشی تابلوخوانی و روانشناسی بازار را تهیه و استفاده کنید.
هفتهای پرنوسان در این هفته شاهد نوسانات زیادی در معاملات بودیم؛ نوساناتی که به دلیل برخورد شاخص کل به مقاومت 2 میلیون...
هفتهای پرنوسان در این هفته شاهد نوسانات زیادی در معاملات بودیم؛ نوساناتی که به دلیل برخورد شاخص کل به مقاومت 2 میلیون...
هفتهای پرنوسان در این هفته شاهد نوسانات زیادی در معاملات بودیم؛ نوساناتی که به دلیل برخورد شاخص کل به مقاومت 2 میلیون...
نظرات