شاخص فیندو شاخصی است که بدون توجه به مثبت یا منفی بودن بازار با رصد دقیق معاملات حقیقیها در بازار سرمایه نقدینگی هوشمند را رصد کرده و به سرمایهگذاران کمک خواهد کرد تا صنایعی که سهام آنها مورد توجه حقیقیهای هوشمند است را شناسایی کنند.
هفته گذشته شاهد سبزپوشی بازار برای سیزدهمین هفته معاملاتی بودیم. هر دو شاخص بازدهی نیز عملکرد مثبتی از خود بهجا گذاشتند و بهترتیب شاخص کل و هموزن بازدهی 3.35 و 3.53درصدی را ثبت کردند. رشد بیشتر شاخص هموزن نسبت به کل نشاندهنده اقبال بیشتر بازار به نمادهایی با ارزش بازار کم و متوسط (عمده نمادهای به اصطلاح ریالی) بود که نشاندهنده اوج گرفتن انتظارات تورمی در کشور است.
پنج صنعت با بیشترین بازدهی نیز شامل صنایع سختافزار و تجهیزات (15.89درصد)، مخابرات (15.89درصد)، محصولات کاغذی (14.59درصد)، ماشین آلات (13.65درصد) و صنعت ماشین آلات الکتریکی (13.39درصد) بودند. پنج صنعت با کمترین بازدهی نیز شامل صنایع حملونقل بار زمینی (7.07-درصد)، نساجی (6.73-درصد)، سرمایهگذاری استانی (1.68-درصد)، آهن و فولاد (بازدهی 0.04-درصد) و در نهایت صنعت محصولات لبنی (0.08درصد) بودند.
مجموع ارزش معاملات خرد در هفته گذشته به بیش از 44هزارمیلیارد تومان رسید که نسبت به هفته گذشته رشد 13درصدی را نشان میداد. در هفته گذشته شاهد شکست رکورد ارزش معاملات خرد سال جاری بودیم. همسویی رشد ارزش معاملات خرد در کنار رشد بازار نوید بخش روزهای رونق بازار سهام است.
برآیند نقدینگی حقیقی وارد شده به صندوقهای درآمد ثابت نیز در هفته گذشته منفی 1250 میلیارد تومان گزارش شد که رشد 29درصدی را نسبت به هفته گذشته نشان میداد. تراز نقدینگی حقیقی به بازار سهام نیز 106میلیارد تومان مثبت بود که نسبت به هفته گذشته که 356میلیارد تومان منفی بود آمار بسیار خوبی بهنظر میرسد.
عمده دلیل رشد بازار در هفتههای گذشته را میتوان تشدید انتظارات تورمی در ذهن فعالین بازار ذکر کرد. تثبیت دلار در کانال 27هزار تومان و تلاش دلار نیمایی برای ورود به کانال 23هزار تومان نشانهای از این انتظارات تورمی بود؛ همچنین رشد متداوم بازار نیز سبب افزایش تمایل به ورود به بازار برای پولهای پارک شده به بازار خواهد شد.
از دیگر دلایل رشد بازار بهبود بازارهای جهانی پس از اصلاح شدید هفته اخیر (پس از انتشار صورتجلسه جولای بانک مرکزی آمریکا) و نظر بازار نسبت به کنترل شیوع واریانت دلتای ویروس کرونا در اقتصادهای بزرگ جهان بود.
در پایان هفته جاری نیز بازارهای جهانی منتظر برگزاری نشست جکسون هول هستند. باتوجه به همهگیری گونه دلتای ویروس کرونا و انتشار دادههای احساسات مصرفکنندگان دانشگاه میشیگان که بسیار بدتر از انتظار بود (نشاندهنده رکود اقتصادی) فعالین بازارها تداوم سیایتهای انبساطی موجود را در قیمتها لحاظ کردند. این موضوع سبب تداوم رونق بازارهای جهانی شد که عامل مثبتی بر روی سهام کامودیتی بیس و کلیت بازار شد.
دلیل دیگر رشد بازار را میتوان در نهایی شدن لیست کابینه آقای رئیسی دانست. در واقع باتوجه به یکدست شدن قوای مقننه و مجریه بازار انتظار داشت تمامی کابینه پیشنهادی در گرفتن رای اعتماد از مجلس موفق شوند موضوعی که عملی شد (تنها وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش از دستیابی به رای اعتماد جا ماند). بهنظر در هفتههای پیش رو باید توجه ویژهای به برنامههای اعلام شده توسط وزرا داشت. برنامههایی که میتوانند سبب تغییر روند بازار در هفتههای پیش رو شوند.
در روز ابتدایی هفته معاملاتی قبل هر دو شاخص بازدهی بازار سبزپوش بودند. شاخص کل توانست با رشد بیش از 15 هزار واحدی وارد کانال 1500هزارواحدی شود. در این بین اما شاخص کل هم وزن با رشد 7700 واحدی همراه بود که معادل 1.77درصد بود که از رشد 1.03درصدی شاخص کل بیشتر بود. صنایع مورد توجه اشخاص حقیقی در بازار روز یکشبنه صنایع پالایشی و خودرویی و در بین نمادها نیز نمادهای شتران و خساپا بودند. صنایع فلزات و هتل و رستوران و نمادهای سمگا و فولاد نیز مورد توجه اشخاص حقوقی بازار بودند.
ارزش معاملات خرد در این روز 10988میلیارد تومان ثبت شد که رکورد بیشترین ارزش معاملات خرد از ابتدای سال 1400 را شکست؛ همچنین شاهد خروج نقدینگی قابلتوجه 516میلیاردتومانی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت و خروج 173میلیاردتومانی نقدینگی حقیقی از بازار بودیم.
روز دوشنبه بازار پرعرضهای را شاهد بودیم و شاخص تنها به مدد بازگشایی پترول توانست مثبت شود. بازدهی نماگرهای بازدهی بهترتیب برای کل بورس و کل هموزن معادل 374 واحد (معادل 0.02درصد) و 4107 واحد (معادل 0.93درصد) بود. بهطور کلی در این روز نمادهای کوچک شرایط بهتری از نمادهای بزرگ بازار داشتند.
آمار مرتبط با نقدینگی بازار نیز بهترتیب برای ارزش معاملات خرد 10619 میلیارد تومان، خروج 351میلیاردتومانی از صندوقهای درآمد ثابت و خروج 126میلیاردتومانی نقدینگی حقیقی از بازار بود که نسبت به روز معاملاتی قبل تقریبا کاهش 30درصدی را نشان میداد.
بازار روز سهشنبه با تغییر جهت 180درجهای نسبت به روز قبل آغاز به کار کرد. بازار از ابتدا تماما سبزپوش بود و خریداران تا انتها قدرت خود را به فروشندگان نشان دادند. شاخص کل در این روز 27 هزار واحد (معادل 1.8درصد) و شاخص کل هموزن نیز با ثبت بازدهی 11هزارواحدی (2.5درصد) همراه بودند. بیشترین ورود پول حقیقی به صنایع زراعت، فلزات و بانکها و نمادهای وبملت و سپید بود. حقوقیها نیز بیشترین خالص خرید را در صنایع سیمان و پالایشی و نمادهای فولاد و شپنا داشتند.
ارزش معاملات خرد در این روز برای سومین روز متوالی در کانال 11 هزار میلیاردتومانی قرار داشت و 10597 میلیارد تومان ثبت شد. بهصورت کلی فعالین بازار اعتقاد دارند ورود ارزش معاملات خرد در این محدوده با سبزپوشی یکپارچه بازار همراه خواهد بود در کنار این مورد شاهد برآیند منفی نقدینگی حقیقی در صندوقهای درآمد ثابت بهمیزان 281 میلیارد تومان بودیم که نسبت به روز گذشته کاهشی بود و کاهش آن برای سومین روز متوالی ادامه داشت؛ اما نکته قابلتوجه بازار در این روز ورود نقدینگی حقیقی به میزان 319میلیارد تومان بود که تقریبا در طی 25 روز معاملاتی اخیر بیسابقه بود. از دیگر نکات بازار در این روز شکست رکورد مربوط به اختلاف سرانه معاملات بود که در این روز برای سرانه خرید و فروش بهترتیب 248 و 185میلیون ریال بود. چنین اختلاف سرانهای در ششماهه کاری اخیر مشاهده نشده بود.
روز چهارشنبه شاهد عقبنشینی خریداران و کاهش شتاب رشد بازار بودیم. شاخص کل در این روز تنها توانست 6700 واحد (معادل 0.44 درصد) رشد کند. وضعیت شاخص کل هم وزن اما در این روز کمی بهتر از شاخص کل بود شاخص کل هموزن در این روز توانست 5000 واحد (معادل 1.13 درصد) رشد کند. صنایع محصولات شیمیایی، قند و شکر و چند رشتهای صنعتی مورد توجه اشخاص حقیقی بودند و نمادهای پارسان و قثابت نیز بیشترین ورود نقدینگی حقیقی به بازار را داشتند. صنایع فرآوردههای نفتی، بانکها و فلزات اساسی بیشترین خالص خرید حقیقی در این روز را ثبت کردند در بین نمادها نیز نمادهای بانک ملت، برکت و فولاد بودند.
در این روز ارزش معاملات خرد در یک عملکرد خیرهکننده 11871میلیارد تومان ثبت شد. این رقم از اسفندماه گذشته بیسابقه بوده است که باتوجه به این که شاخص در محدوده مقاومتی است باید به آن توجه کرد. آمار خروج نقدینگی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت نیز برای سومین روز متوالی کاهشی بود و با کاهش 66درصدی نسبت به روز گذشته 95 میلیارد تومان ثبت شد. برآیند نقدینگی حقیقی نیز با کاهش قابلتوجه73درصدی 86میلیارد تومان گزارش شد.
شاخص فیندو، شاخصی است که مستقل از مثبت و منفی بودن بازار است و نشاندهنده ورود و خروج نقدینگی هوشمند در کلیت بازار است. برایند هفتگی این شاخص در هفته گذشته برابر 0.9+ میلیون تومان بوده است که بیانگر اختلاف سرانه خرید و فروش هر کد حقیقی در معاملات این هفته بوده است و نشاندهنده برتری خریداران نسبت به فروشندگان میباشد.
ذکر این نکته الزامیست که شاخص فیندو برای سومین هفته متوالی عدد مثبت را ثبت کرده است که نشان دهنده تداوم ورود خریداران حقیقی پرقدرت به بازار است؛ این موضوع این احتمال را بوجود میآورد که برای ادامه همچنان میتوان نسبت به روند صعودی بازار امیدوار بود
با توجه به این موضوع میانگین وزنی شاخص فیندو در 6 ماه گذشته برابر 1.1- میلیون تومان بوده است، در نتیجه برای بررسی وضعیت شاخص فیندو، این عدد را ملاک قرار خواهیم داد و محدوده 1.5- تا 0.5- را به عنوان محدوده امن در نظر گرفت که بیانگر ورود یا خروج نقدینگی هوشمند قوی نبوده و نشانگر هیجانات صعودی یا نزولی بازار است. این موضوع نشان میدهد که شاخص فیندو در این هفته وضعیت خوبی را سپری کرده و در اکثر روزهای معاملاتی بالای محدوده امن قرار داشته است تا همچنان نسبت به روند مطلوب بازار در ادامه امیدوار بود.
بیشترین مقدار شاخص فیندو در روز یکشنبه با عدد 2.1+ میلیون تومان و کمترین مقدار آن در روز سهشنبه برابر 0.7- میلیون تومان بوده است.
در هفته گذشته بیشترین ورود نقدینگی هوشمند به صنایع زراعت، ماشین آلات و سرمایهگذاری و بیشترین خروج نقدینگی هوشمند از صنایع مواد غذایی، کاشی و سرامیک و کانههای غیرفلزی ثبت شده است.
برخلاف هفته گذشته که خروج پول هوشمند از صنایع بزرگ بازار در حال رخ دادن بود، در این هفته جایجایی نقدینگی در صنایع کوچک بیشتر به چشم میخورد. از این جابجایی و تغییر جهت معاملات میتوان این نتیجهگیری کرد که در ادامه احتمال اصلاح زمانی در صنایع بزرگ وجود دارد و صنایع کوچک بهطور پی در پی معاملات مثبتی را ثبت کنند.
پایینترین عدد شاخص فیندو در طی روزهای معاملاتی هفته، به صنعت مواد غذایی تعلق میگیرد که با عدد 28.9- میلیون تومان در روز سهشنبه 2 شهریور، بیشترین خروج نقدینگی هوشمند را به خود اختصاص داد.
بازار سرمایه این روزها خاطرات نیمه اول سال 99 رو برای فعالان بازار زنده کرده است؛ بازاری سراسر سبز و مثبت. علی رغم تمام سیگنالهای مثبتی که برای ادامه رشد بازار وجود دارد اما نکتهای که باید حتما در نظر گرفت این است که زمانی رشد بازار منطقی خواهد بود که با شیب کم و مقاطعی اصلاح ادامه داشته باشد. بازار سال 99 برای اهالی بازار تجربه شد؛ برای عدهای تجربهای تلخ و برای عدهای شیرین. لذا بهتر است در ادامه بیش از پیش متغیرهای کلان رصد شود تا این بار بتوان بهترین تصمیم را گرفت.
همانطور که در گزارش هفته گذشته پیشبینی کردیم (برای مطالعه هفته گذشته کلیک کنید) بازار به صنایع کوچک توجه ویژهای کرد و در نتیجه شاهد رشد بیشتر شاخص هموزن نسبت به شاخص کل بودیم. اما نکتهای که همچنان در بازار دیده میشود ادامه دار بودن خروج نقدینگی حقیقی است. برایند ورود و خروج نقدینگی حقیقی از بازار این موضوع را یادآوری میکند که احتمال سیو سود سهامداران با توجه به رشد اخیر بازار، وجود دارد. اما روند هفتگی شاخص فیندو نشان میدهد همچنان خریداران حقیقی بصورت مستمر و با قدرت در بازار حضور پیدا کردند.
از روند صعودی شاخص فیندو و افزایش خروج پول حقیقی این نتیجه را میتوان گرفت که فروشهایی که توسط افراد حقیقی انجام میشود و باعث خروج پول حقیقی از بازار شده، توسط افراد خرد بازار انجام شده است.
سوالات زیادی درباره عدد شاخص فیندو و تفاوت آن با برآیند ورود و خروج نقدینگی حقیقی مطرح است. به این نکته توجه داشته باشید که برآیند ورود و خروج نقدینگی در واقع تغییر مالکیت از حقوقی به حقیقی را در کلیت بازار نشان میدهد؛ در صورتی که شاخص فیندو نشان دهنده قدرت پول ورودی و خروجی و هوشمندی آن است.
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، جابجایی نقدینگی در سهام کوچک در حال رخ دادن است. این به معنی میتواند باشد همچنان برای ادامه این صنایع میتواند برای سرمایه گذاری کوتاه مدت مناسب باشند. از جمله صنایع که در سه هفته اخیر ورود نقدینگی هوشمند به آن دیده شده است میتوان به زراعت، تامین آب و برق و گاز، سرمایهگذاری و انبوهسازی اشاره کرد که احتمال توجه اهالی بازار در هفتههای آتی به نمادهای با بنیاد این گروه وجود دارد.
اطلاعات ارائه شده در این محتوا صرفاً جهت شرح اتفاقات بازار در هفته اخیر بوده و نبایست بهعنوان یک ملاک اصلی برای تصمیمگیری هفته آتی مدنظر قرار گیرد بلکه کمک خواهد کرد تا جریان نقدینگی هوشمند در کل بازار تنها بهعنوان یک عامل اثرگذار رصد شده و در تصمیمگیری در کنار سایر عوامل به شما کمک کند.
تداوم روزهای سبزپوش بازار سهام! هفته گذشته شاهد سبزپوشی بازار برای سیزدهمین هفته معاملاتی بودیم....
تداوم روزهای سبزپوش بازار سهام! هفته گذشته شاهد سبزپوشی بازار برای سیزدهمین هفته معاملاتی بودیم....
تداوم روزهای سبزپوش بازار سهام! هفته گذشته شاهد سبزپوشی بازار برای سیزدهمین هفته معاملاتی بودیم....
نظرات