در این مقاله به بررسی خلاصه تحلیل روزانه کارخانجات تولید شیشه راضی (کرازی) که در کانال فیندو منتشر میشود میپردازیم.
شرکت کارخانجات تولید شیشه رازی (سهامیعام) در سال 1363 با نام کارخانجات تولیدی شیشه دارویی رازی و به صورت سهامیخاص در تهران تأسیس شد. و طبق مصوبه مجمع عمومی فوق العاده در سال 1383 به سهامیعام تبدیل شد.
شرکت کارخانجات تولید شیشه رازی با نماد کرازی در سال 1384 برای اولین بار در بازار اول بورس (تابلوی اصلی)، در گروه سایر محصولات غیرفلزی و با قیمت 2,800 ریال مورد معامله قرار گرفت.
دفتر مرکزی شرکت در استان تهران، شهر تهران، خیابان فاطمی و محل فعالیت اصلی شرکت در تاکستان، سه راهی زنجان-همدان واقع شده است.
فعالیت اساسی شرکت تهیه، تولید، توزیع و صادرات انواع شیشههای دارویی، بهداشتی، آزمایشگاهی و صنعتی، است.
محصولات تولیدی شرکت به دو بخش شیشههای دارویی و غیردارویی تقسیم میشوند.
مواداولیه مصرفی شامل سیلیس، شیشه خرده و کربنات سدیم است.
شرکت کارخانجات تولید شیشه رازی (کرازی)، دارای دو شرکت فرعی است.
شرکت بهین پویان صنعت (سهامیخاص) که در زمینه تولید و طراحی قطعات صنعتی فعالیت میکند. و همچنین شرکت آرا شیشه زرین(سهامیخاص) که با هدف پالایش، فرآوری و پردازش انواع شیشه و خرید، فروش، واردات و صادرات کلیه کالاهای بازرگانی و شیشه به ثبت رسیده است.
سرمایه شرکت در بدو تأسیس مبلغ 200 میلیارد ریال بوده است.
آخرین افزایش سرمایه شرکت کارخانجات تولید شیشه رازی در 1398 از محل سود انباشته به میزان 41 درصد بوده است. که طی این فرآیند سرمایه شرکت از 850 میلیارد ریال به 1,200 میلیارد ریال تغییر یافته است. شرکت تا به حال افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها، نداشته است.
شرکت بهین پویان صنعت(سهامی خاص) از سهامداران عمده این شرکت است. و بیش از 55 درصد از مالکیت شرکت در اختیار اشخاص حقیقی است.
از ریسکهای پیش روی شرکت میتوان به ریسک نوسانات نرخارز (بخش زیادی از داراییهای شرکت از محل تسهیلات ارزی تأمین مالی شدهاند، لذا نوسانات نرخارز میتواند بر عملکرد شرکت تأثیر گذارد.) ریسک کاهش مواد اولیه (با توجه به درصد بالای مصرف شيشه خرده در توليد بطري و عدم وجود فرهنگسازی مناسب جهت تفکیک زباله شیشهای توسط مصرف کننده نهایی، اين صنعت ممكن است با كاهش عرضه شيشه خرده و استفاده از مواداوليه جايگزين با نرخ بالاتر و درصد پرت بيشتر مواجه گردد. از این رو همواره کاهش عرضه شیشه خرده ميتواند حاشيه سود توليدات گروه شيشه دارويي رازي را تحت تأثير قرار دهد)، ریسک نقدینگی (افزايش نرخارز، مقرون به صرفه شدن صادرات و دپوي پايين موجودي که باعث بهبود روند نقدينگي شركت میشود) و ریسک تحریمهای بینالمللی (که میتواند تهیه و نوسازی تجهیزات و ماشینآلات شرکت را با موانعی روبهرو سازد) اشاره نمود.
با توجه به مازاد تقاضا بر عرضه، شرکت قصد دارد ظرفیت تولید را با احداث کوره جدید و نصب سه خط تولید با تکنولوژی روز به میزان 240 تن در روز افزایش دهد.
شرکت در حال حاضر قادر به تولید شیشه در رنگهای مختلف نبوده و تنها تولیداتش را به رنگ سفید عرضه مینماید. از این رو شرکت قصد دارد با طرح توسعه جدید این امکان را به محصولاتش اضافه کند. تا بتواند سهم بزرگتری از بازار را به دست گیرد.
نظرات