حجم معاملات در صفحه هر نماد در سایت tsetmc.com بیانگر تعداد برگه سهمی است که تا آن لحظه بین خریدار و فروشنده جابهجا شده است. در بازار سرمایه به صورت روزانه معاملاتی بین سرمایهگذاران انجام میشود. این معاملات بین سرمایهگذاران، حجم را شکل میدهد. از طرفی میتوان حجم معاملات را در بازههای زمانی مختلف در نظر گرفت.
از حجم معاملات نمیتوان به تعداد خریدار و فروشنده پی برد و فقط میتوان تعداد برگه سهمی که جابهجا شده است را مشاهده کرد. باید توجه داشت کارکرد اصلی حجم معاملات برای تحلیل تکنیکال است. در واقع حجم معاملات یکی از ابزارهای مهم برای تحلیل تکنیکال است. حجم معاملات به تنهایی مفهومی برای سرمایهگذاران ندارد. بلکه برای استفاده از حجم معاملات، باید آن را با میانگین روزهای گذشته مقایسه کنیم. معمولاً مقایسه حجم معاملات یک نماد با میانگین حجم ماه آن، اطلاعات مفیدی را به سرمایهگذاران میدهد. اگر حجم معاملات از میانگین حجم ماه بیشتر باشد میتوان گفت که در نماد مذکور اتفاقاتی رخ داده است. برای تصمیمگیری در مورد خوب و یا بد بودن این حجم از معامله باید به نمودار نماد مراجعه کنیم.
حجم معاملات در روندهای بازار بسیار مهم و تأثیرگذار است. در زیر نقش حجم معاملات در روندهای بازار را بررسی میکنیم:
حجم معاملات از مفیدترین ابزارهاست و روشهای زیادی جهت استفاده از این ابزار وجود دارد. در واقع حجم معاملات تأییدی بر حرکات قیمت و سیگنال معکوسشدن قیمت است. باید توجه داشت حجم معاملات تنها یکی از ابزارهای معاملاتی است. سرمایهگذاران باید از این ابزار در کنار دیگر ابزارهای تحلیلی خود استفاده کنند تا نتیجه مناسبی بگیرند.
نظرات