شاخص فیندو شاخصی است که بدون توجه به مثبت یا منفی بودن بازار با رصد دقیق معاملات حقیقیها در بازار سرمایه نقدینگی هوشمند را رصد کرده و به سرمایهگذاران کمک خواهد کرد تا صنایعی که سهام آنها مورد توجه حقیقیهای هوشمند است را شناسایی کنند.
در پایان هفته گذشته سازمان بورس اوراق بهادار، طی اطلاعیهای اعلام کرد که فرمول جدیدی برای حجم مبنا برای بازار بورس و همچنین برای تمامی سهام فرابورس (برای مطالعه بیشتر به مقاله تغییر حجم مبنا در مصوبه جدید مراجعه کنید) در نظر گرفته است که همین امر باعث ایجاد بار روانی منفی در بین سهامدارن شد و انتظار میرفت که هفتهای منفی و متعادل را سپری کنیم. در آن طرف ماجرا شیوع ویروس کرونا نیز بر بازار سایه انداخته بود و اهالی بازار سرمایه بازاری متعادل را پیشبینی میکردند؛ اما برخلاف تصور عموم، شاخص کل این هفته بازدهی 5.87 درصد را ثبت کرد. از طرفی همانطور که در گزارش هفته قبل شاخص فیندو مشاهده کردیم، در هفته قبل شاهد خروج نقدینگی هوشمند معنادار از بازار بودیم و بیم آن میرفت که این روند خروج نقدینگی هوشمند از بازار در هفته اخیر نیز ادامهدار شود. در ادامه به بررسی دقیق اتفاقات هفته اخیر از نگاه شاخص فیندو خواهیم پرداخت.
کل ارزش معاملات حقیقی در این هفته برابر 26432 میلیارد تومان بوده است که نسبت به هفته گذشته افزایش 4 درصدی را شاهد بودیم.روند ارزش معاملات نشان میدهد که بهطور میانگین در هر روز معاملاتی 5 هزار میلیارد تومان معامله توسط اشخاص حقیقی صورت گرفته است.
شاخص فیندو که بیانگر جریان نقدینگی هوشمند در بازار سرمایه است در هفتهای که گذشت به برآیند 2.37- میلیون تومان رسید. اگرچه در کل روزهای معاملاتی شاهد شاخصی منفی بودیم ولی لازم به توضیح است که محدوده 3- تا 3+ نشان از نوسانات رایج جریان نقدینگی هوشمند دارد و نشانی از ورود یا خروج نقدینگی هوشمند قدرتمند از بازار نیست و هرچه این عدد از 3- کمتر شود خروج نقدینگی هوشمند قویتر و هرچه بیشتر از 3+ باشد نشان از ورود نقدینگی هوشمند قوی به بازار دارد.
روز شنبه پیرو اطلاعیه منتشره از سوی سازمان بورس اوراق بهادار، بازار اصلاح 180225 واحدی را تجربه کرد؛ اما در آن طرف ماجرا، شاخص فیندو وضعیت متعادلی داشت و با عدد 0.19- میلیون تومان کار خود را به پایان برد؛ اما در ادامه روزهای هفته شاخص فیندو در مقابل شاخص کل قرار گرفت؛ بهطوری که شاخص کل توانست اعداد مثبتی را ثبت کند و رکوردهای جدیدی برای این شاخص به ثبت برسد اما شاخص فیندو روزهای متعادلی را با اعداد منفی گذارند.
همانطور که گفته شد شاخص فیندو در هفته اخیر نسبتاً به هفته گذشته خود وضعیت بهتری را سپری کرد و مجدد به محدوده امن ( بالاتر از 3- میلیون تومان) بازگشت. همانطور که در تصویر بالا مشخص است در هفته منتهی به 23 بهمن نیز، ما شاهد همین روند و بازگشت شاخص فیندو به محدوده امن خود بودیم.
نتیجه بررسی صنایعی که بیشترین ورود و خروج نقدنیگی هوشمند را داشتند به صورت زیر میباشد:
بیشترین ورود نقدینگی هوشمند در صنایع زیر رخ داده است:
بیشترین خروج نقدینگی هوشمند را میتوان در صنایع زیر مشاهد کرد:
(ذکر این توضیح لازم است که شرکتهای نوشته شده در پرانتز جلوی هر صنعت صرفاً برای مثال شرکتهای آن صنعت نوشته شدهاند و معنای دیگری ندارد.)
اطلاعات ارائه شده در این محتوا صرفاً جهت شرح اتفاقات بازار در هفته اخیر بوده و نبایست بهعنوان یک ملاک اصلی برای تصمیمگیری هفته آتی مدنظر قرار گیرد بلکه کمک خواهد کرد تا جریان نقدینگی هوشمند در کل بازار تنها بهعنوان یک عامل اثرگذار رصد شده و در تصمیمگیری در کنار سایر عوامل به شما کمک کند.
در پایان هفته گذشته سازمان بورس اوراق بهادار، طی اطلاعیهای اعلام کرد که فرمول جدیدی برای حجم...
در پایان هفته گذشته سازمان بورس اوراق بهادار، طی اطلاعیهای اعلام کرد که فرمول جدیدی برای حجم...
در پایان هفته گذشته سازمان بورس اوراق بهادار، طی اطلاعیهای اعلام کرد که فرمول جدیدی برای حجم...
نظرات