شاخص فیندو شاخصی است که بدون توجه به مثبت یا منفی بودن بازار با رصد دقیق معاملات حقیقیها در بازار سرمایه نقدینگی هوشمند را رصد کرده و به سرمایهگذاران کمک خواهد کرد تا صنایعی که سهام آنها مورد توجه حقیقیهای هوشمند است را شناسایی کنند.
بازار سرمایه ایران این هفته با مقاومت 1 میلیون واحدی شاخص کل درگیر بوده است. اهالی بازار سرمایه از همان ابتدای هفته به دلیل مقاومتی که در مقابل خود احساس میکردند، عرضههای خود در بازار را افزایش دادند. این عرضهها تا میانه هفته، با نقدینگی که توسط سهامداران خرد وارد بازار شده است، پوشش داده شد؛ اما از میانه هفته به بعد، قدرت عرضهها افزایش پیدا کرد و نتیجه آن اصلاح بازار در روزهای سهشنبه و چهارشنبه بوده است. نتیجه این معاملات و اصلاحاتی که در دو روز هفته شاهد آن بودیم، بازدهی 12 درصدی شاخص کل در این هفته بوده است تا همچنان شاهد این موضوع باشیم که بازار سرمایه بیشترین بازدهی را بین بازارهای موازی نصیب خود کند.
همانند هفته گذشته که عنوان رکورددارترین هفته را به آن اختصاص دادیم، این هفته نیز شاهد شکسته شدن رکوردهایی در شاخص فیندو و شاخص کل بودیم. برای نمونه میتوان به رشد 46572 واحدی شاخص کل در روز یکشنبه 14 اردیبهشت اشاره کرد. این میزان رشد در یک روز، در تاریخ بازار سرمایه برای اولین بار ثبت شده است که نشان از رفتار هیجانی در معاملات دارد.
همانند هفته گذشته، در این هفته نیز بارها شاهد تقابل شاخص فیندو و شاخص کل بودیم که به فعالان بازار سرمایه احتیاط را در معاملات اعلام میکرد. در ادامه به بررسی این شاخص و شرح آن در طول هفته خواهیم پرداخت.
در این هفته نیز همانند هفته گذشته، هفتهای پرمعامله را شاهد بودیم. شکسته شدن رکورد ارزش معاملات حقیقی در کل هفته برای چندمین بار است که انجام میشود. پس از آنکه در هفته گذشته، شاهد شکسته شدن رکورد ارزش معاملات حقیقی در طول هفته بودیم، این متغیر در این هفته بهتر از هفته گذشته خود عمل کرد و در نتیجه شاهد افزایش 23.2 درصدی ارزش معاملات حقیقی نسبت به هفته گذشته بودیم. ذکر این نکته الزامیست که در یک ماه گذشته، بهطور متوالی شاهد افزایش ارزش معاملات حقیقی در کل بازار هستیم. این افزایش ارزش معاملات نشاندهنده ورود نقدینگی خردی است که توسط سهامداران جدید به این بازار وارد شده است. کل ارزش معاملات حقیقی در این هفته برابر 60891 میلیارد تومان بوده است تا همچنان شکستن رکورد از جمله عادتهای این متغیر محسوب شود.
بررسی میانگین ارزش معاملات حقیقی روزهای هفته نشان میدهد که بهطور میانگین در این هفته معاملاتی به ارزش 12178 میلیارد تومان را توسط اشخاص حقیقی شاهد بودیم ولی در هفته گذشته این ارزش برابر 9886 میلیارد تومان بوده است.
اما علاوه بر شکسته شدن رکورد ارزش معاملات حقیقی در طول هفته، شاهد ثبت رکورد دیگری در این هفته بودیم؛ در روز سه شنبه 16 اردیبهشت، در بازار سرمایه ایران معاملاتی به ارزش 16630 میلیارد تومان انجام شد که باعث شد این روز در تاریخ بازار سرمایه ایران به یادگار ثبت شود. بررسی وضعیت معاملات در این روز نشان میدهد، نوسان بالایی را در این روز در کل بازار شاهد بودیم، بهگونهای که سهام از صف خرید به صف فروش و برعکس تغییر جهت دادند؛ این عامل باعث شد که در این روز شاهد افزایش ارزش معاملات حقیقی و ثبت رکورد برای این متغیر باشیم.
بارها در تشریح گزارش شاخص فیندو اشاره کردیم که دنبال کردن روند ارزش معاملات حقیقی در کل بازار، میتواند سرنخ خوبی به ما در جهت شناسایی روند بازار دهد. به عنوان مثال در گزارشهایی که در اسفند ماه و بازار اصلاحی منتشر کردیم، به این موضوع اشاره کردیم که همچنان افزایش ارزش معاملات باعث طی کردن روند صعودی در روزهای آتی میشود. در نتیجه در فرودین ماه شاهد بازاری قدرتمند و گاوی بودیم. اما این متغیر بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. چرا که با توجه به نقدینگی زیادی که وارد بازار سرمایه شده است، با کوچکترین اخطار و احساس خطر از سوی فعالان بازار سرمایه میتواند تبعات مخاطرهآمیزی داشته باشد.
شاخص فیندو که بیانگر جریان نقدینگی هوشمند در بازار سرمایه است در هفتهای که گذشت به برآیند 17.4- میلیون تومان رسید. همانطور که از عدد نهایی شاخص مشخص است، هفتهی خوبی را سپری نکردیم. لازم به توضیح است که محدوده 3- تا 3+ نشان از نوسانات رایج جریان نقدینگی هوشمند دارد و نشانی از ورود یا خروج نقدینگی هوشمند قدرتمند از بازار نیست و هرچه این عدد از 3- کمتر شود خروج نقدینگی هوشمند قویتر و هرچه بیشتر از 3+ باشد نشان از ورود نقدینگی هوشمند قوی به بازار دارد.
شاخص فیندو در تمام روزهای هفته اعداد منفی را ثبت و هفتهای سرخ را گذراند. همانند هفته گذشته، این هفته نیز شاهد تقابل شاخص فیندو و شاخص کل بودیم. بهطوری که در طول هفته رشد شاخص کل را شاهد بودیم، اما شاخص فیندو در اکثر روزهای هفته خروج نقدینگی هوشمند را از کلیت بازار هشدار داد؛ هشداری که این دید را نسبت به احتیاط در معاملات ایجاد میکرد و همچنین باعث عدم خوشبینی بالا در وضعیت بازار شده بود.
بررسی روند این شاخص در طول هفته نشان میدهد که این شاخص روندی نزولی را سپری کرد؛ توجه به این نکته که در روز شنبه شاهد بیشترین مقدار شاخص فیندو با عدد 8.6- و در روز سهشنبه کمترین مقدار شاخص فیندو را با عدد 22.5- میلیون تومان بودیم، نیز بیانگر سپری شدن روندی نزولی در طول هفته برای شاخص فیندو است.
روز سهشنبه رکورددارترین روز در طول این هفته است که در بخش اتفاقات مهم به بررسی آن خواهیم پرداخت.
شاخص فیندو رسما در یک ماه گذشته، وارد روند نزولی شده است. بهطوری که در چند هفته متوالی شاهد کاهش برآیند هفتگی شاخص فیندو نسبت به هفته گذشته آن هستیم. همین امر باعث شد که در یک ماه گذشته، شاهد سپری شدن روند نزولی در شاخص فیندو باشیم. ذکر این نکته الزامیست که شاخص فیندو در چند ماه گذشته یعنی اسفند و فروردین، در محدوده امن ( بالاتر از 3- میلیون تومان) قرار داشته است، ولی در یک ماه گذشته، شاهد این موضوع بودیم که عدد شاخص فیندو کمتر از عدد 3- میلیون تومان قرار دارد و طبق تعاریف، این شاخص از محدوده امن خود خارج شده است. در کنار مباحث گفته شده توجه به این نکته الزامیست که میانگین وزنی شاخص روزانه فیندو در سه ماه گذشته برای هر روز ۳.۴- میلیون تومان بوده است که برآیند این شاخص در هفتهای که گذشت کمتر از آن مقدار بوده است.
به این نکته توجه کنید که در روزهایی که اکثر سهام صف خرید را تجربه میکنند، نسبتهای نقدینگی و اختلاف سرانه اعتبار کمتری نسبت به روزهای عادی معاملات پیدا میکند. اما تیم فیندو در تلاش است با تعریف متغیرهای جدید دقت شاخص فیندو را به حداکثر برساند تا در روزهایی مشابه امروز، ابزاری کاراتر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهد.
نتیجه بررسی صنایعی که بیشترین ورود و خروج نقدینگی هوشمند را داشتند به صورت زیر میباشد:
بیشترین ورود نقدینگی هوشمند در صنایع زیر رخ داده است:
بیشترین خروج نقدینگی هوشمند را میتوان در صنایع زیر مشاهد کرد:
(ذکر این توضیح لازم است که شرکتهای نوشته شده در پرانتز جلوی هر صنعت صرفاً برای مثال شرکتهای آن صنعت نوشته شدهاند و معنای دیگری ندارد.)
اطلاعات ارائه شده در این محتوا صرفاً جهت شرح اتفاقات بازار در هفته اخیر بوده و نبایست بهعنوان یک ملاک اصلی برای تصمیمگیری هفته آتی مدنظر قرار گیرد بلکه کمک خواهد کرد تا جریان نقدینگی هوشمند در کل بازار تنها بهعنوان یک عامل اثرگذار رصد شده و در تصمیمگیری در کنار سایر عوامل به شما کمک کند.
برای درک بهتر ورود و خروج نقدینگی هوشمند و شناسایی آن به کمک شاخص فیندو، پیشنهاد میگردد دوره آموزشی تابلوخوانی و روانشناسی بازار را تهیه و استفاده کنید.
هفتهای پرعرضه بازار سرمایه ایران این هفته با مقاومت 1 میلیون واحدی شاخص کل درگیر بوده است. اهالی بازار سرمایه از همان...
هفتهای پرعرضه بازار سرمایه ایران این هفته با مقاومت 1 میلیون واحدی شاخص کل درگیر بوده است. اهالی بازار سرمایه از همان...
هفتهای پرعرضه بازار سرمایه ایران این هفته با مقاومت 1 میلیون واحدی شاخص کل درگیر بوده است. اهالی بازار سرمایه از همان...
نظرات