در این مقاله به بررسی تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و وضعیت تابلوی سهم نوری در تاریخ 17 ام خرداد ماه سال 1400 میپردازیم.
شرکت پتروشیمی نوری (سهامیعام) به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده آروماتیک در سال 1377 با نام پتروشیمی برزویه به صورت سهامیخاص تأسیس و در سال 1386 به بهرهبرداری رسید.در سال 1386 نام شرکت به به پتروشمی نوری اصلاح شد. طبق مصوبه مجمع عمومی فوقالعاده در سال 1392 به سهامیعام تبدیل و در بازار فرابورس پذیرش شد.
سهام شرکت پتروشیمی نوری با نماد نوری در سال 1392 در بازار فرابورس برای اولین بار معامله گردید. در سال 1398 به بازار دوم بورس منتفل و در گروه محصولات شیمیایی، با قیمت 31,250 ریال مورد معامله قرار گرفت.
دفتر مرکزی شرکت در استان تهران، شهر تهران، خیابان ولیعصر، خیابان ناصری و محل فعالیت اصلی شرکت در استان بوشهر، شهرستان کنگان، عسلویه، واقع شده است.
فعالیت اساسی شرکت سرمایهگذاری در احداث، راهاندازی، بهرهبرداری از کارخانجات صنعتی، توسعه، نوسازی، تعمیرات و نگهداری به منظور تولید، فروش، صادرات و واردات محصولات پتروشیمی، شیمیایی و مشتقات نفتی است.
محصولات تولیدی شرکت شامل، پارازایلین، بنزن، ارتوزایلین، محصولات سنگین، محصولات سبک، رافینیت، گاز مایع، پنتان، آروماتیک سنگین و نفتای سبک، است.
مواداولیه مصرفی شامل، میعانات گازی، بنزین پیرولیز، بنزن تولوئن و گسولین، است.
شرکت پتروشیمی نوری (نوری)، از زیرمجموعههای شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس که با دارا بودن 15 شرکت تولیدی و خدماتی، بزرگترین هلدینگ پتروشیمی خاورمیانه شناخته میشود، است.
شرکت پتروشیمی نوری با توجه به سهم 21 درصدی از فروش کل مجموعه شرکت پتروشیمی خلیجفارس بعنوان یکی از وزنههای مهم در عرصه تولید محصولات پتروشیمی در این شرکت است.
شرکت پتروشیمی نوری با ظرفیت تولید 750هزار تن پارازایلین در سال (به عنوان محصول اصلی تولیدی)، یکی از بزرگترین مجتمعهای تولید مواد آروماتیک در جهان است.
بازار اصلی فروش شرکت شامل بازار داخل ایران و سایر تولیدکنندگان صنایع پایین دستی واقع در سایر کشورها از قبیل امارات، چین، عمان، سنگاپور، هند و تایوان است.
با مقایسه سال 1399 نسبت به 1398، شاهد افزایش مقدار فروش داخلی شرکت و کاهش فروش صادراتی آن هستیم، اما ذکر این نکته الزامی است که در کل مقدار فروش شرکت تغییر خاصی نداشته است.
باتوجه به ثبات نسبی مقدار فروش، افزایش نرخ فروش منجر به افزایش درآمد شرکت شده است. شرکت در سال 1399 توانسته است 38هزارمیلیارد تومان درآمد داشته باشد که رشد 60 درصدی را نسبت به سال 1398 نشان میدهد.
در سال جاری نیز شرکت توانسته با رشد 332 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، 9هزار میلیارد تومان درآمد شناسایی کند.
طبق آخرین گزارش منتشره (نه ماهه منتهی به 30 آذر ماه 1399)، شرکت توانسته است به ازای هر سهم 6102 ریال سود شناسایی کند که رشد 103 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
بیشترین رشد سودآوری در تابستان 1399 رخ داده است که علت آن رشد 108 درصدی سایر درآمدهای عملیاتی شرکت است.
یکی از نکات مثبت در عملکرد شرکت ثبات در حاشیه سود عملیاتی و خالص در 5 سال گذشته است. بطور میانگین حاشیه سود عملیاتی و خالص در این بازه زمانی به ترتیب 14 و 15 درصد بوده است.
بازدهی سهم نوری در سه ماهه اخیر 31درصد بوده، این در حالی است که بازدهی سهام شرکتهای همگروه 9درصد و بازدهی شاخص کل و هموزن منفی بوده است. گزارش مذکور نشان دهنده عملکرد بهتر سهم نوری نسبت به کلیت بازار است.
سرمایه شرکت از بدو تأسیس تا پایان سال 1398 مبلغ 3000میلیارد ریال بوده است.
آخرین افزایش سرمایه شرکت در سال 1399 از محل ذخیره ها به نسبت 200درصد بوده که سرمایه شرکت از 3000 به 9000میلیارد ریال افزایش یافته است.
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (سهامیعام)، شرکت سرمایهگذاری نفتوگاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) و شرکت صندوق بازنشستگی کشوری، از سهامداران عمده این شرکت میباشند.
اختلاف سرانه سهم در 5روز معاملاتی اخیر در محدوده منفی نوسان داشته است و از 2- به 1- رسیده است که تغییر چندانی مشاهده نمیشود. در بازه مذکور شاهد خروج پول حقیقی از نماد نیز هستیم.
معرفی سهم نوری شرکت پتروشیمی نوری (سهامیعام) به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده آروماتیک...
معرفی سهم نوری شرکت پتروشیمی نوری (سهامیعام) به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده آروماتیک...
معرفی سهم نوری شرکت پتروشیمی نوری (سهامیعام) به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده آروماتیک...
نظرات