در این مقاله به بررسی تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و وضعیت تابلوی سهم فاراک در تاریخ 28 آبان ماه 1399، میپردازیم.
شرکت ماشینسازی اراک (سهامیعام) در سال ۱۳۴۶ با نام شرکت سهامی صنعتی و تولیدی ماشینسازی اراک در اراک تأسیس و ۱۳۵۰ به سهامی خاص تغییر یافت. در سال ۱۳۵۱ به بهره برداری رسید و در سال ۱۳۷۴ مرکز اصلی شرکت به استان تهران و مجدداً در سال ۱۳۸۶ به اراک منتقل شد. طبق مصوبه مجمع عمومی فوقالعاده در سال ۱۳۷۳ به سهامیعام تبدیل شد.
شرکت ماشینسازی اراک با نماد فاراک در سال ۱۳۸۰ برای اولین بار در بازار دوم بورس، در گروه ساخت محصولات فلزی و با قیمت ۱۵۰۰ ریال مورد معامله قرار گرفت.
دفتر مرکزی شرکت در استان تهران، شهر تهران، مرزداران، خیابان ایثار و محل فعالیت اصلی شرکت در اراک، کیلومتر ۴ جاده تهران، واقع شده است.
فعالیت اساسی شرکت تأسیـس کارخانجات ماشینسازی و بهره برداری از آن، احداث واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی، طراحی و ساخت تجهیزات مرتبط، طراحی، ساخت، تولید، فروش، صادرات، مونتاژ، نصب و راهاندازی انواع ماشینآلات، تجهیزات و سایر فرآوردههای صنعتی، تأسیـس شرکتهای جدید و انجام هرگونـه سرمایهگذاری و مشارکت در سایر شرکتها است.
گروههای تولیدی شرکت شامل ساختوساز و تجهیزات، ماشین و مونتاژ، دیگهای بخار، پل و سازههای فلزی و گروه اجرای پروژههای خاص به روش EPC میباشد. ارتقاء توسعه این شرکت مستلزم توسعه تکنولوژی، افزایش بهرهوری نیروی کار، کاهش هزینههای تولید و استفاده از فرصت همکاری با شرکتهای معتبر در این زمینه است.
شرکت دارای تعداد ۱۳۶۵ نفر پرسنل زن و ۸۳ نفر پرسنل مرد، میباشد.
درآمد شرکت در طی یک سال اخیر به دلیل تورم حاکم بر اقتصاد کشور روند صعودی داشته است.
در ۷ ماهه ابتدایی سال شرکت توانسته است ۵۰۱ میلیارد تومان درآمد شناسایی کند که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۶۰ درصدی داشته است.
افزایش درآمد فروش در کنار روند صعودی حاشیه سود نشان از بهبود وضعیت شرکت در چند ساله اخیر دارد.
در ۶ ماهه ابتدایی سال نیز شرکت به حفظ عملکرد مناسب ادامه داده و به ازای هر سهم ۴ تومان سود محقق کرده است.
شرکت در سال ۱۳۹۶ با زیان همراه بوده، زیانی که اصلیترین دلیل آن کاهش درآمدهای شرکت و افزایش بهای تمام شده بوده است، اما پس از آن سود شرکت با نرخ ثابتی رشد کرده که نشان دهنده بهبود وضعیت آن است.
در سه ماهه اخیر قیمت سهم ماشینسازی اراک با افت ۶۱ درصدی همراه بوده که این میزان افت نسبت به کل بازار و شرکتهای همگروه نیز، بیشتر بوده است.
سرمایه شرکت در بدو تأسیس مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال بوده است.
آخرین افزایش سرمایه شرکت ماشینسازی اراک در ۱۳۹۵ از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییهای ثابت (زمین) به میزان ۱۸۶ درصد بوده که طی این فرآیند سرمایه شرکت از ۲۲۰۰ میلیارد ریال به ۶۲۸۶ میلیارد ریال تغییر یافته است.
شرکت سرمایهگذاری فرهنگیان (سهامیخاص)، شرکت سرمایهگذاری سایه گستر سرمایه (سهامیخاص)، شرکت سرمایهگذاری سامان فرهنگیان (سهامیخاص) و شرکت سرمایهگذاری تدبیرگران اطلس (سهامیخاص)، از سهامداران عمده این شرکت میباشند.
شرکت سرمایهگذاری فرهنگیان به عنوان سهامدار عمده این شرکت با بیشترین درصد مالکیت، در ۳ ماهه اخیر در نقش فروشنده ظاهر شده است.
شرکت سرمایهگذاری سامان فرهنگیان در ۳ ماهه اخیر در نقش خریدار ظاهر شده است.
متعادل شدن معاملات در روزهای اخیر در کلیت بازار موجب شده سهام شرکت ماشینسازی اراک نیز از این قاعده مثتثنی نبوده و همانطور که در تصویر مشخص است روند متعادل و مثبت اختلافسرانه در معاملات سهام این شرکت میتواند نشان دهنده احتمال صعود قیمت آن در روزهای آتی باشد.
شرکت در حال برنامهریزی برای دستیابی به تکنولوژی طراحی، ساخت و تولید محصولات جدید از جمله توربینهای بادی، جرثقیلهای کانتینر بر، دیگهای بخار ظرفیت بالا، زباله سوزهای صنعتی و بیمارستانی و... است.
نظرات