در این مقاله به بررسی تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و وضعیت تابلوی سهم زاگرس در تاریخ 6 ام اردیبهشت ماه سال 1400 میپردازیم.
شرکت پتروشیمی زاگرس (سهامیعام) با نام کالاآوران پتروشیمی در سال 1377 به صورت سهامیخاص در تهران تأسیس و در سال 1379 نام آن بنام فعلی تغییر یافت. طبق مصوبه مجمع عمومی فوقالعاده در سال 1390 به سهامیعام تبدیل و در بورس اوراق بهادار بعنوان سی و هفتمین نماد معاملاتی پذیرفته شد.
شرکت پتروشیمی زاگرس با نماد زاگرس در سال 1390 برای اولین بار در بازار دوم فرابورس در گروه محصولات شیمیایی و با قیمت 12500 ریال مورد معامله قرار گرفت.
دفتر مرکزی شرکت در استان تهران، شهر تهران، میدان ونک، خیابان خدامی و محل فعالیت اصلی آن استان بوشهر، عسلویه، منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس واقع شده است.
فعالیت اساسی شرکت طبق ماده 2 اساسنامه عبارت است از احداث و بهرهبرداری از کارخانجات صنعتی به منظور تولید و فروش محصولات پتروشیمی و تبدیل کلیه مواد پتروشیمی و فرآوردههای فرعی است.
محصولات شرکت : متانول و بخار
مواداولیه مصرفی : گاز طبیعی و اکسیژن( از شرکت پتروشیمی مبین تهیه میشود)
طبق آمار منتشره در سال 2020، تولید متانول ایران حدود 8 درصد از کل ظرفیت اسمی، 11 درصد از تولید جهانی و 42 درصد از تجارت جهانی متانول را بخود اختصاص داده است. در این میان شرکت پتروشیمی زاگرس به تنهایی 27 درصد متانول ایران و 12 درصد از تجارت جهانی را پوشش میدهد.
بازارهای صادراتی شرکت چین و هندوستان هستند. قیمت فروش صادراتی بر اساس قیمتهای جهانی و با استناد به منابع معتبر بینالمللی و پس از تأیید کمیته فروش هیأت مدیره، مشخص میگردد.
شرکت در فروردین ماه 270 هزار تن متانول و 58 هزار تن بخار تولید کرده است که نسبت به سال گذشته افت 6 درصدی را نشان میدهد.
باتوجه به ماهیت تولیدات شرکت و عدم امکان نگهداری آن، شرکت معمولاً تمام محصولات تولیدی خود را بفروش میرساند. این موضوع بعنوان یکی از ریسکهای شرکت تلقی شده چرا که در صورت کاهش تقاضا محصولات تولیدی هدر خواهد رفت.
درفروردین ماه 1400 شرکت توانسته است 2 هزار میلیارد تومان درآ»د شناسایی کند که این مقدار رشد 196 درصدی نسبت به مدت مشابه داشته و رکورد فروش ماهانه را برای آن به ثبت رسانده است.
شرکت در آخرین گزارش منتشره به ازای هر سهم 21826 ریال سود شناسایی کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 86 درصدی را نشان میدهد. اصلی ترین دلیل رشد سودآوری، افزایش قابل توجه سایر درآمدهای عملیاتی آن است.
شناسایی سودهای غیرعملیاتی همچون تسعیر ارز باعث شده است تا حاشیه سودخالص رشد بیشتری نسبت به حاشیه سودعملیاتی تجربه کند، بطوری که طبق آخرین گزارش حاشیه سودخالص و عملیاتی به ترتیب 65 و 40 درصد شده است.
بازدهی سهم زاگرس در سه ماهه اخیر حدود 7 درصد بوده که این مقدار نسبت به کلیت بازار و شرکتهای همگروه وضعیت بهتری را نشان میدهد، چرا که بازدهی شاخص کل و صنعت شیمیایی در این دوره منفی بوده است.
سرمایه شرکت در بدو تأسیس مبلغ 3 میلیون ریال بوده است.
آخرین افزایش سرمایه شرکت پتروشیمی زاگرس در 1386 از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران به میزان 109 درصد بوده که طی این فرآیند سرمایه شرکت از 1150 میلیارد ریال به 2400 میلیارد ریال تغییر یافته است.
اختلاف سرانه سهم در 5روز معاملاتی اخیر روندی نوسانی در محدوده منفی داشته و از 9- به 14- کاهش یافته است، این نشان دهنده افزایش قدرت فروشندگان است.
تحلیل تکنیکال سهم زاگرس
معرفی سهم زاگرس شرکت پتروشیمی زاگرس (سهامیعام) با نام کالاآوران پتروشیمی در سال 1377 به صورت سهامیخاص در تهران تأسیس و در سال 1379 نام آن...
نظرات