در این مقاله به بررسی تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و وضعیت تابلوی سهم خپارس در تاریخ 13 اردیبهشت ماه سال 1400 میپردازیم.
شرکت پارس خودرو (سهامیعام) در سال 1335 با نام شرکت جیپ تأسیس و با فروش خودروی جیپ ولیز و قطعات یدکی آن شروع به کار کرد. در سال 1352 با تغییر در مالکین شرکت نام آن به "موتور جک" و سپس "جنرال موتورز ایران" تغییر یافت. در سال 1359 بار دیگر نام شرکت به خودروسازی ایران و سپس پارس خودرو اصلاح گردید. در سال 1382 با عقد قرارداد فیمابین فرانسه و ایران در قالب تأسیس شرکت مشترک "رنوپارس"، شرکت پارس خودرو به عنوان اصلیترین پایگاه تولید محصولات رنو انتخاب شد. اولین محصول تولیدی رنو در پارس خودرو تندر 90 است که با استقبال خوبی مواجه شد. در سال 1393 با عقد قرارداد با شرکت برلیانس (شریک تجاری BMW آلمان در کشور چین)، خطوط تولید محصولات برلیانس نیز آغاز گردید.
شرکت پارس خودرو با نماد خپارس در سال 1382 برای اولین بار در بازار دوم بورس با قیمت 10,000 ریال مورد معامله قرار گرفت.
دفتر مرکزی شرکت واقع در استان تهران، شهر تهران، بزرگراه حقانی، جنب بوستان آب و آتش و محل فعالیت اصلی شرکت در استان تهران، کیلومتر 9 جاده مخصوص کرج، واقع شده است.
فعالیت اساسی شرکت ساخت و مونتاژ انواع وسائل نقلیه موتوری و قطعات و لوازم آنها و انجام هرگونه سرمایهگذاری، صنعتی و بازرگانی، است.
محصولات شرکت شامل، گروه رنو، گروه برلیانس، خانواده پراید، پراید ساینا، ریچ و کوئیک آر، است.
در نمودارهای زیر افزایش مقدار فروش بخصوص در سال 1399 به خوبی نشان داده شده است.
افزایش تقاضا و مصرف مشتریان در صنعت خودرو باعث شده تا شرکتهای خودروسازی نگران فروش خود نباشند. بطور مثال مقدار دستگاههای فروش رفته این شرکت در سال 1399 بیش از میزان تولیدات آن در همین سال است.
در سال 1399 شرکت 3.8 میلیارد فروش داشته که رشد 263 درصدی را نسبت به سال قبل نشان میدهد. علاوه بر دستگاههای فروش رفته شرکت افزایش قیمت خودروها نیز منجر به افزایش درآمد شده است.
خپارس همانند اکثر شرکت های خودروسازی ایران، جزء شرکتهای زیانده محسوب شده و باتوجه به بهای تمام شده بالا و موانعی که برای آزادسازی قیمت خوردو وجود دارد، نمیتوان وضعیت مساعدی را برای آنها متصور شد. این امر منجر شده تا شاهد تداوم زیانده شدن این شرکتها باشیم.
در زمستان 1398 شرکت خودروسازی پارس، 3هزارمیلیارد تومان درآمد غیرعملیاتی شناسایی کرده و این امر منجر به شناسایی سود در این فصل شده است.
بازدهی سهم در سه ماهه اخیر صفر بوده و توانسته است با وجود تنزل شاخصهای کل و شرکتهای همگروه عملکرد بهتری داشته باشد.
سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ 839میلیون ریال بوده است .
آخرین افزایش سرمایه شرکت پارس خودرو در 1399 از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها به میزان 400درصد بوده که طی این فرآیند سرمایه شرکت از 22,720میلیارد ریال به 113,568میلیارد ریال تغییر یافته است.
شرکت ایرانی تولید اتومبیل سایپا (سایپا)، شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنعتی نیوان ابتکار (سهامیعام) و شرکت سرمایهگذاری گروه صنعتی رنا (ورنا)، از سهامداران عمده این شرکت میباشند.
معرفی سهم خپارس شرکت پارس خودرو (سهامیعام) در سال 1335 با نام شرکت جیپ تأسیس و با فروش خودروی جیپ ولیز و...
معرفی سهم خپارس شرکت پارس خودرو (سهامیعام) در سال 1335 با نام شرکت جیپ تأسیس و با فروش خودروی جیپ ولیز و...
معرفی سهم خپارس شرکت پارس خودرو (سهامیعام) در سال 1335 با نام شرکت جیپ تأسیس و با فروش خودروی جیپ ولیز و...
نظرات