در این مقاله به بررسی تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و وضعیت تابلوی سهم خساپا در تاریخ 27 اردیبهشت ماه سال 1400 میپردازیم.
معرفی سهم خساپا
گروه خودروسازی سایپا (سهامیعام) در سال 1344 با نام "شرکت ایرانی تولید اتومبیل سیتروئن ایران" و به صورت سهامیخاص تأسیس و در اواخر سال 1347 به بهرهبرداری رسید. طبق مصوبه مجمع عمومی فوق العاده در سال 1355 به سهامیعام تبدیل شد.
شرکت سایپا در سال 1378 با خرید اکثریت سهام شرکتهای پارس خودرو، زامیاد و سایپا دیزل تبدیل به گروه خودروسازی سایپا شد.
شرکت خودروسازی سایپا با نماد خساپا در سال 1380 برای اولین بار در بازار دوم بورس با قیمت 3500 ریال مورد معامله قرار گرفت.
دفتر مرکزی شرکت واقع در استان تهران، شهر تهران، کیلومتر 15 بزرگراه شهید لشکری (جاده مخصوص کرج) و دفتر امور سهام آن در استان تهران، شهر تهران، اتوبان حقانی واقع شده است.
فعالیت اساسی شرکت تولید و ساخت و فروش انواع خودرو سبک و سنگین، اجزاء، لوازم و قطعات آنها و انجام هرگونه سرمایهگذاری و عملیات صنعتی، عملیاتی و بازرگانی، است.
محصولات شرکت شامل خودروی شاهین (به عنوان اولین خودروی صندوقدار بر روی پلتفرم SP)، کوئیک و کوئیکآر (خودرویی جدید با طراحی و مهندسی ایرانی)، ساینا، تیبا، تیبا 2، پراید، کیاسراتو (محصول مشترک شرکت سایپا و کیاموتورز)، چانگان، برلیانس، آریو، تندر90، پارس تندر و ساندور است.
در سال گذشته شرکت های خودروسازی معمولاً با رشد فعالیتهای عملیاتی همراه بودند که گروه سایپا نیز از این قاعده مثتثنی نبود و شاهد رشد تولید و فروش آن در سال 1399 نسبت به سال 1398 هستیم.
در سال 1399 سایپا 16هزارمیلیارد تومان فروش داشته است که رشد 19 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد. در فروردین ماه 1400 نیز شرکت خوش درخشیده و 2.2هزارمیلیارد تومان درآمد شناسایی کرده است.
نکته مهم در مورد این شرکت تغییر استراتژیک در تولید و فروش نوع خودرو بوده است. برای مثال در سال 1398 اکثر محصولات تولیدی شرکت شامل گروه پراید بوده است اما در سال 1399 شاهد رشد فروش در گروه تیبا و خودروهای تازه ساخت از جمله شاهین بودیم.
شرکت های خودروسازی در ایران از لحاظ سودآوری وضعیت مناسبی نداشته و وجود دلالان، چارچوبهای قیمتگذاری و هزینههای بالای نیروی انسانی و قطعات باعث شده تا چندی از این شرکتها با زیانهای بزرگ دست و پنجه نرم کنند.
این امر منجر شده تا شرکتهای این صنعت با استفاده از افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
قیمت سهم خساپا در سه ماهه اخیر 28درصد اصلاح قیمتی داشته است. این مقدار کاهش قیمت نسبت به کلیت بازار و شرکتهای همگروه بیشتر بوده و شاخص هموزن نیز در این بازه زمانی 7درصد افت کرده است.
سرمایه شرکت در بدو تأسیس مبلغ 160میلیون ریال بوده است.
آخرین افزایش سرمایه شرکت خودروسازی سایپا (خساپا) در 1399 از محل سودانباشته به میزان 398درصد بوده که طی این فرآیند سرمایه شرکت از 39,266 میلیارد ریال به 195,510 میلیارد ریال تغییر یافته است.
اختلاف سرانه سهم در 5روز معاملاتی اخیر در محدوده منفی روند صعودی داشته و از 19- به 10- رسیده است.
در روز گذشته اختلاف سرانه بیشترین عدد معادل 83+ و 22.6 میلیارد تومان ورود پول حقیقی را به ثبت رسانده که پایدار نبود و مجدد در روز جاری اختلاف سرانه منفی شده و شاهد خروج پول حقیقی به میزان 11.6میلیارد تومان بودیم.
نظرات