ارز مسافرتی چیست؟ و چه مقدار از آن به هر فرد تعلق میگیرد؟ این ارز به کدام کشورها تعلق میگیرد؟ اینها برخی از سوالاتی هستند که در مورد ارز مسافرتی برای متقاضیان سفرهای خارجی پیش میآیند. در این مقاله قصد داریم تا مسائل مربوط به ارز مسافرتی را به طور کامل توضیح دهیم.
ارز مسافرتی ارزی است که از طرف بانک مرکزی و به منظور کمک هزینهای برای سفرهای تفریحی مقرر شد. قوانین مربوط به این ارز ثابت نبوده و با توجه به شرایط دچار تغییر میشوند.
برای مثال میزانی که به هر فرد تعلق میگیرد در دورهای 1000 یورو و در دورهای 500 یورو برای کشورهای مختلف متغیر بوده است. همچنین امکان استفاده از آن به دفعات در طول سال یکی دیگر از مسائلی بوده که دچار تغییر شده است. لازم به ذکر است که این مطلب با توجه به آخرین تغییرات نوشته شده است.
تفاوت ارز مسافرتی و ارز آزاد فقط در نرخ آنها است ، که معمولاً ارز مسافرتی ارزانتر است. گرچه این مسئله تا قبل از افزایش شدید قیمت دلار اهمیت داشت و بعد از آن در مدت زمان کوتاهی این ارز با قیمتی پایینتر عرضه شد اما برای جلوگیری از سوء استفاده و کمک به تامین ارز، قیمت آن به قیمت ارز در بازار آزاد نزدیک شد.
اکنون هر دو نرخ در یک سطح قرار دارند و گرفتن ارز مسافرتی فایده چندانی ندارد.
مقدار ارز مسافرتی چقدر است و چند مرتبه در سال میتوان از آن استفاده نمود؟
هم اکنون هر فرد مجاز است از این ارز بارها استفاده کند.
مقدار آن نیز تا سقف 2000 یورو و یا 2200 دلار است که به تعداد افراد تعلق میگیرید.
یعنی اگر شما یک مرتبه سفر کردید و 1000 دلار دریافت نمودید و در همان سال مجدداً قصد سفر داشتید، اجازه دارید اینبار نیز تا سقف 1200 دلار دیگر دریافت کنید.
باجه بانکی فرودگاه بجز حواله ارزی، کارت پرواز، پاسپورت و برگه عوارض خروج را از شما دریافت میکنند. این امکان نیز وجود دارد که گیت اول فرودگاه عوارض خروج را از شما بگیرد که در آن صورت نیز مشکلی وجود نخواهد داشت.
برخی بانکها ممکن است تا برای حواله ارزی کارمزد نیز از شما دریافت کنند که مبلغ آن نیز بیش از 100 تومان نخواهد بود.
همچنین توجه کنید که باجهی بانکهای مستقر در فرودگاه نیز 24 ساعته فعال هستند و پرواز شما هر زمانی باشد از این بابت مشکلی نخواهید داشت. توجه کنید که بهتر است تا 3 ساعت قبل از زمان پروازتان در فرودگاه حضور داشته باشید تا مشکلی برای دریافت ارز پیش نیاید.
نظرات